Komentara: 14
Pregleda: 3038

Fudbaleri Spartaka porazom od Radničkog započeli drugi deo prvenstva u JSL

21.02.2015. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Prilično loše stanje terena u Kragujevcu nije omelo fudbalere Spartaka i Radničkog da odigraju meč 16. kola Jelen Super lige i odmere snage posle skoro dva meseca takmičarske pauze. Kako se loše prvenstvo završilo za Spartak, još gore se nastavilo. Poraz u Kragujevcu (1:0) značio je da ekipa Petra Kurćubića već devet kola ne zna za pobedu.
Fudbaleri Spartaka porazom od Radničkog započeli drugi deo prvenstva u JSL

Iako travnata podloga na Gradskom stadionu u Subotici važi za jednu od najlošijih među podlogama klubova koji nastupaju u Super ligi, ova današnja (oranica) u Kragujevcu (makar danas) je bila apsolutni hit, sarkastično naravno, na društvenim mrežama.

Susret je počeo na vreme, iako se po terenu videlo da nijednoj ekipi neće biti lako, što zbog terena, što zbog "premijere" u nastavku sezone.

Iako je Radnički ušao u ovaj meč bez nekoliko važnih igrača, a poznato je i da nemaju baš dugačku klubu, strateg ekipe Neška Milovanovića u najavi meča rekao je da sa ovim što ima želi da dâ maksimum.

Fudbaleri Spartaka porazom od Radničkog započeli drugi deo prvenstva u JSL

Domaća ekipa bila je vrlo motivisana da pred svojom publikom, njih oko 600, napadne Spartak svom silinom, tako da je prvi deo meča. u kojem je viđen prilično nezanimljiv fudbal, protekao u nešto većoj inicijativi domaćih, ali iz kojih osim par polušansi i jedne stative nisu imali više uspeha. Tek pred kraj prvog dela Spartak je se malo oslobodio pritiska i pokazao ofanzivne pretenzije.

Drugi deo počinje vrlo slično. Terenska inicijativa domaće ekipe donela je rezultata u 54' minutu posle odlične akcije po desnoj strani, nakon koje lopta preko stiže na nekih šesnaest metara od Spartakovog gola, prihvata je mladi 21-godišnji štoper Radničkog i efektnim udarcem ostavlja bez šansi golmana plavo-belih.

Posle primljenog gola na teren je ušao Ilić, koji je zamenio Jakovljevića. Suočen sa potencijalnim gubitkom svih bodova Spartak je zaigrao agresivnije, ali Radnički je znalački čuvao posed, pomalo i teatralnim padovima dodatno umrtvio ionako nezanimljivu utakmicu.

U 73' minutu Farkaš je zamenio Plavšića, ali ni to do kraja nije donelo željeni rezultat za izabranike Petra Kurćubića. Posle optimističnih očekivanja da bi se na startu mogla osvojiti sva tri boda, što bi mnogo značilo na polju samopouzdanja, Spartak nije uspeo ni da dođe do boda.

Radnički - Spartak 1:0 (0:0)

Ekipa Spartaka meč je započela u sastavu: Mirković (G), Dukić, Jočić, Antonić, Milošević, Jakovljević, Maksimović, Georgijević, Torbica (K), Plavšić a najisturniji je bio debitant u Super ligi Ivanović.

U narednom kolu Spartak dočekuje OFK Beograd. Taj meč se igra za 7 dana, a igraće se od 13,30 časova na Gradskom stadionu.

Subotičku ekipu u Kragujevcu bodrilo je dvadesetak marinaca.

Fudbaleri Spartaka porazom od Radničkog započeli drugi deo prvenstva u JSL

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3038
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.