Komentara: 13
Pregleda: 4296

Fudbaleri Spartaka poraženi od Novog Pazara (2:5)

11.08.2016. u 11:03h > 23:45
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka propustili su priliku da se vrate na pobednički kolosek posle minimalnog poraza u Surdulici, pošto su sinoć u Novom Sadu ubedljivo poraženi od Novog Pazara sa 5:2. U nedelju ponovo na "Karađorđu" ali protiv Bačke.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Novog Pazara (2:5)

Ako se teren u Novom Sadu može nazvati domaćim, onda su fudbaleri Spartaka sinoć upisali ubedljiv poraz na domaćem terenu, sa visokih 5:2 od Novog Pazara. Ekipa iz Zapadne Srbije do juče je postigla dva gola, a juče čak 5 i to ekipi koja je do juče postigla četiri, a primila dva gola.

Iako su Spartak Ždrepčeva krv i Novi Pazar u poslednji momenat uspeli da izbegnu vremensku nepogodu koja je nešto kasnije pogodila veći deo Srbije, malobrojni gledaoci na "Karađorđu" imali su priliku da vide kako je Novi Pazar uz kišu golova protutnjao Novim Sadom.

Uzroke sinoćnjeg visokog poraza ostaje na stručnom štabu da analizira, ali ostaje činjenica da subotički superligaš nije odigrao ni blizu nivoa igre koju je demonstrirao u pripremnom periodu i u tri  superligaške utakmice, a to se pre svega odnosi na defanzivne aktivnosti i slobodu koju su imali "Pazarci" tokom većeg dela meča.

Pet golova u mreži jednog tima jasan je indikator da zadnja linija nije dobro odradila posao, ali ovaj put i veliki deo odgovornosti snosi i golman Mirković koji je kriv, po slobodnoj proceni, za barem tri gola - prva dva koja je primio sa iste pozicije, iskosa sa desne strane (Spartakove odbrane), praktično iz mrtvog ugla, i četvrti na koji je morao mnogo bolje da reaguje.

Što se tiče Spartakovog učinka u napadu, i tu je bilo vrlo mršavo, praktično da, uslovno rečeno, gosti nisu ozbljnije strepeli.

Posle Pazarovog blickriga u prvih 22 minuta meča gosti su vodili 3:0 i već tada je bilo jasno da će se gledaoci nagledati, ako ičega onda golova. Gol nade za Spartak postigao je Jocić (26') reklo bi se dosta srećno jer je njegov pokušaj centaršuta završio u rašljama gola gostiju, ali srećan ili spretan gol vredi se kao jedan i to je ono što se jedino računa u fudbalu - postići gol više od protivnika. Nadu u bolji rezultat za "golubove" probudio je Krmar u prvoj trećini drugog dela koji je iskoristio neopreznost i smušenost igrača Novog Pazara da se prošeta kroz šesnaesterac i spretno smesti loptu iza leđa golmana gostiju za 2:3.

Dodatnu nevolju na sve što se sinoć izdešavalo Spartaku je doneo Nemanja Milić koji je u 72' minutu zaradio drugi žuti karton, sudija je procenio zbog simuliranja, i tako ostavio na cedilu svoju ekipu poslednjih 20 minuta meča, te će pauzirati naredni superligaški duel.

Novu grešku zadnje linije Spartaka iskoristio je Kunić u 74' minutu, iako se stekao utisak da je on ustvari samo propustio Alivodićev pas iz dubine i time prevario nespremnog Mirkovića za 4:2. Završni udarac ekipi sa severa Bačke zadao je Alihodžić evrogolom koji je svojom intervencijom Mirković samo ulepšao.

Spartak Ždrepčeva krv - Novi Pazar 2:5 (1:3)
(Jocić 26', Krmar 57' - Travančić 8', 13', Dimitrijević 22', Kunić 74', Alivodić 90+2')

U narednom, petom po redu kolu, koje se igra već za vikend, Spartak će u ponovo na stadion Karađorđe ali ovaj put u ulozi gosta formalnom domaćinu, novom superligašu Bačkoj (nedelja), a sedam dana kasnije "ugostiće" Partizan.

Nadamo se da će ruski strateg uspeti da trgne ekipu i natera ih da zaborave ovaj težak poraz i pokuša da ih pripremi za važan duel protiv ekipe koja će kako stoje stvari biti jedan od konkurenta za opstanak u eliti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4296
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.