Komentara: 2
Pregleda: 2270

Fudbaleri Bačke 1901 poraženi od lidera prvenstva (0:1)

20.11.2016. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Derbi meč 15. kola Srpske lige, grupa Vojvodina odigran je u subotu na stadionu kraj Somborske kapije gde je Bačka 1901 dočekala lidera na tabeli - Bratstvo. Gosti su se "provukli" i slavili minimalcem čime su ujedno i sačuvali čelo tabele, dok je Bačka nazadovala za jedno mesto i sada je šesta.
Fudbaleri Bačke 1901 poraženi od lidera prvenstva (0:1)

U prvom delu meča dobra igra. Gosti su bili ti koji su prvi uputili udarac ka golu, Šveljo je bio neprecizan i lopta je završila pored gola. Na drugoj strani Sili je mogao svoj tim da dovede u vođstvo, ali je Ićitović vešto intervenisao u poslednjem trenutku. Igrao se 25. minut Vojnić je bio u prodoru, faulirao ga je Vejnović, neprecizan iz slobodnog udarca Zolnaić.

Pokušali su Prigrevičani da iz prekida dođu do vođstva, Slobodan udarac izveo je Zeljko, Ivanović najviši u skoku glavom šalje loptu u ruke Tasića. U završnici prvog dela Bačka je mogla do prednosti, Radosavljev direktno iz kornera na gol, Ićitović brani.

Nastavak susreta doneo je i promene. Usledio je period dominantnije igre gostujuće eipe koja je u nekoliko navrata zapretila domaćem timu, ali je odbrana Bačke odolela. U 50. minutu idealnu priliku nije iskoristio Ognjen Šveljo, Tasić je bio na visini zadatka.

Ipak u 75. minutu Subotičani su poklekli, Nikola Makar je zatresao mrežu Bačke. Pokušao je Josović iz velike daljine da izjednači, međutim Ićitvić je uspeo da odbrani i bodovi su otišli u Prigrevicu.

Bačka 1901 – Bratstvo 1946 0:1 (0:0)
Makar 75'

Bačka: Tasić, Kiš (Josović), Savović, Đuranović, Bursać, Radosavljev (Lazić), Zolnaić, Rajkovača, Vojnić, Jakovljević (Vučković), Sili.

Bratstvo 1946: Ićitović, Bajčev, Faber (Vuković), Vejnović, Ivanović, Grabež, Bursać, Erak (Nosković), Šveljo, Makar (Vladetić), Zeljko.

Na polovini prvenstva subotički crveno-beli su nazadovali za jednu poziciju i sada se nalaze na 6. mestu, sa 6 pobeda, 5 poraza i 3 remija. Posle odličnog meseca oktobra, u novembru rezultati nisu baš sjajni, ali mora se priznati da nisu dolazili ni naivni protivnici. U narednom kolu Bačka dočekuje Radnički iz Šida

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2270
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.