Komentara: 0
Pregleda: 738

Fudbal: Spartak slavio protiv Proletera (3:1)

29.04.2022. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Spartak je osvojio vredna tri boda u borbi za opstanak pobedivši Proleter sa 3:1 u trećem kolu plejauta Superlige golovima Nemanje Nikolića i Luke Bijelovića. Već u prvom delu meča Subotičani su imali prednost od tri gola, dok su u drugom poluvremenu gosti bili bolji uspeli da smanje na 3:1, ali su „golubovi“ odoleli i bodovi su ostali u Subotici.
Fudbal: Spartak slavio protiv Proletera (3:1)

Nametnuli su Subotičani viskog presing i prvih pet minuta se igralo uglavnom pred golom Proletera. Lazar Tufegdžić je pokušao, bio je neprecizan, potom je i Nikolić uputio udarac u okvir gola, Perić je lako loptu primio u naručje. 

U šestom minutu Nemanja Nikolić razgalio je malobrojnu publiku na Gradskom stadionu. Posle nekoliko dodavanja pred kaznenim prostorom Novosađana, Tošeski je uputio pas do Nikolića, a on loptu poslao u donji dalji ugao za 1:0. Uzvratili su gosti napadom, Veljko Ilić se osmelio da uputi šut na gol iskosa sa leve strane, bio je to lak plen za Mišu Dubljanića. Igrao se 21. minut kada su Slanobarci još jednom bili u prodoru ka golu Spartaka, ali je dobo postavljena odbrana “golubova“ intervenisala u pravi čas. Luka Bijelović je posle duplog pasa sa Nemanjom Nikolićem uputio udarac i pogodio mrežu Proletera za 2:0.

U poslednjem minutu prvog dela Nemanja Nikolić je po drugi put matirao Nikolu Petrića. Milan Jezdimirović je prošao po desnoj strani, uputio centaršut na drugu, a Nikolić bez oklevanja loptu u gola koja je napre pogodila prečku i završila u mreži za 3:0.

Nastavak je doneo bolju, dinamičniju i lepšu igru. Proleter je na startu drugog poluvremena krenuo ofanzivnije što je rezultiralo pogotkom u 49. minutu. Veljko Ilić je umakao na levoj strani domaćin igračima, našao prostor za šut i pogodio gornji levi ugao – 3:1.

U 59. minutu gosti su postigli drugi gol, ali iz nedozvoljene pozicij. Vodila se borba do kraja, gosti su preuzeli inicijativu, „golubovi“ su se povukli i odolevali napadima. Dubljanić je u više navrata odlično intervenisao i sačuvao stečenu prednost za tri boda.

Spartak – Proleter 3:1 (3:0)
Nikolić 6', 45', Bijelović 24' – V. Ilić 49'

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, Filipović (M. Bogićević), Ostojić, Vidović, Tošeski ( Đurasović), Vidaković, Todoroski (Moris), Tufedžić, Bijelović, Nikolić.

Proleter: Petrić, Milošević, Andrejević, M. Jovanović (Skopljak), Mitrović, Kojić (B. Jovanović), Vukasović (J. Ilić), Kun, Ninković, V. Ilić (Kaluđerović), Mladenović (Serdar).

U narednom kolu Spartak u nedleju gostuje u Surdulici, gde se sastaje sa Radnikom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 738
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.