Komentara: 0
Pregleda: 1894

Fudbal: "Golubice" okončale pripreme i nastavljaju pohod na duplu krunu

08.03.2018. u 20:43h > 09.03.2018. u 08:49h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" okončale pripreme i nastavljaju pohod na duplu krunu

Iza šampionki Srbije, fudbalerki Spartaka, je dva meseca napornog rada. Trener Boris Arsić sa svojim timom odradio je pripreme po planu i "golubice" su spremne za početak takmičenja i odbranu duple krune.

Sve što smo imali u planu, sprovedeno je u delo. Devojke su se maksimalno zalagale tokom kompletnih priprema i pokazale da imaju veliku želju i u prolećnom delu da nastave u istom ritmu i ostvare ciljeve koji su pred nama. Naš plan je da se odbrani dupla kruna i da se obezbedi plasman u Ligu šampiona – ističe Bojan Arsić, sportski direktor Spartaka.

Fudbal: "Golubice" okončale pripreme i nastavljaju pohod na duplu krunu

Bojan i Boris Arsić nakon "vraćanja pehara kući" po šesti put u nizu

Spartak je tokom zimskog prelaznog roka pretrpeo male promene u igračkom kadru. Subotičanke su napustile Marija Radojičić, Marsela Nasimento i Sara Bruč, ali je rukovodstvo aktuelnog šampiona države u svoje redove dovelo nove tri igračice koje su već pokazale da su prava pojačanja za nastavak šampionata.

Svaki prelazni rok donosi promene, pa je tako i ove zime bilo. Potrudili smo se da dovedemo igračice koje će moći da odgovore našem radu i planovima. Stigle su nam dve izuzetno kvalitetne iz inostranstva i kroz pripremne utakmice su pokazale da su se odlično uklopile u tim. Svaki proces prilagođavanja na novu sredinu je težak, ali našim novim članicama sve ide po planu i na terenu pokazuju ono što se od njih traži. Ejmi Filips, Klara Murfi i Anđela Kričak su već pokazale da smo načinili dobar potez njihovim dovođenjem, a verujem da će i na prvenstvenim utakmicama opravdati naša očekivanja - kaže Bojan Arsić.

Fudbal: "Golubice" okončale pripreme i nastavljaju pohod na duplu krunu

Foto: ŽFK "Spartak"

ILIĆEVA U EKIPI -  Posle duže pauze u redove šampionki vraća se i Marija Ilić. Iskusna igračica oporavila se posle teške povrede i sva je prilika da će već protiv Rada istrčati na teren i zaigrati.
Mnogo nas raduje što se Marija uspešno oporavila i što je ponovo sa ekipom. Mnogo će nam značiti njeno iskustvo u timu i na terenu. Verujem da će mlađim igračicama biti mnogo lakše uz nju u predstojećem takmičenju

Tokom pripremnog perioda Spartak je odigrao pet kontrolnih utakmica sa protivnicima sličnog kvaliteta. "Golubice" su snage odmerile sa šampionkama Hrvatske i Mađarske. Tim Borisa Arsića na tri meča je bio rezultatski bolji, ali je i u utakmicama gde je ostao bez pobede pokazao odličnu igru i nagovestio da će i u prolećnom delu nastaviti pobedničkim kolosekom.

Odigrali smo po dve utakmice sa šampionkama Hrvatske ekipom Osijeka. U prvoj smo mi pobedili, dok je u drugom susretu protivnik bio bolji. Protiv mađarskog MTK smo slavili, dok smo u dvomeču sa DVTK imali polovičan učinak. U svakom slučaju, ono što su devojke prikazale kroz prijateljske utakmice daje nam za pravo da očekujemo uspešno proleće i odbanimo titulu što nam je i cilj – jasan je Bojan Arsić

Pripreme su završene, a već u subotu Spartak očekuje prva takmičarska utakmica i to protiva Rada u osmini finala Kupa Srbije. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u 13 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1894

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

bojan arsić

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.