Komentara: 7
Pregleda: 1966

Fudbal: "Golubice" prigrlile desetu titulu

07.05.2020. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Odbora za hitna pitanja FSS sezona za žene u fudbalskoj Superligi Srbije je završena. Spartak je deseti put za redom šampion države. Zasluženo su „golubice“ prigrlile titulu sa 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim Sloge iz Zemuna.
Fudbal: "Golubice" prigrlile desetu titulu

Odbor za hitna pitanja FS Srbije je na sednici održanoj u sredu u Staroj Pazovi doneo odluku da se Super i Prva liga Srbije za žene, kao i Razvojna liga mlađih kategorija  završavaju prema plasmanu zaključno sa 15. martom 2020. godine bez nastavka da se igra plejof i plejaut zbog pandemije korona virusa, a da će napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biti po propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Spartak je zasluženo jedanaesti put prvak Srbije, deseti za redom, sa ostvarenim maksimalnim učinkom od 14 pobeda na isto toliko odigranih utakmica,  sa skorom od 72 postignuta i samo dva primljena gola. Ova titula „golubica“ ima posebnu draž zbog činjenice da dolazi u godini jubileja – 50 godina od osnivanja kluba.

- Ovo je najbolja opcija, što je bio i stav Spartaka, jer nije bilo realno da se takmičenje nastavi iz nekih razloga koje je nametnula ova situacija. Veliki broj klubova nije u mogućnosti da može da odgovori svim zahtevima i preporukama u ovim uslovima. Postoje predlozi nekih klubova za reorganizaciju i proširenje lige, ali o tome će se još razgovarati i doneti konačna odluka. Naš stav je da se Superliga zadrži na osam članova, a kada je reč o Prvoj ligi tu će biti korekcija uz neko najbezbolnije rešenje – objašnjava Bojan Arsić, generalni sekretar Spartaka.

Kada je reč o kup takmičenju koje je pre ove pauze stiglo do osmine finala, plan je da se nastavi pre početka naredne sezone.

- Ideja je da se preostale utakmice Kup takmičenja odigraju pre početka nove sezone. To bi bila sredina jula, kao uvod za prvenstvo, tako da bi u uvodnoj fazi šampionata bilo okončano takmičenje i u Kupu – kaže Arsić.

Spartak je osvajanjem titule izborio plasman za učešće u kvalifikacijama za UEFA ligu šampiona, čiji termini će naknadno biti poznati zbog pandemije koja je izazvala potpuni prekid fudbala širom Evrope.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 1966
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.