Komentara: 0
Pregleda: 6396

Fondacija "Danilo Kiš" pokreće Hor savremene muzike

09.09.2016. u 13:51h
Izvor: Subotica.com
Fondacija "Danilo Kiš" pokreće Hor savremene muzike i poziva sve soliste pod tušem da se osmele i pevaju u društvu. Hor vodi Melanija Jakšić, profesor solfeđa i muzičke kulture, a učešće je besplatno.
Fondacija "Danilo Kiš" pokreće Hor savremene muzike

Kako sa navodi u saopštenju ove fondacije polaznici ovog hora biće u prilici da otkriju i razviju svoje glasovne i performativne veštine, eksperimentišu glasom i budu predmet vođenog eksperimenta, koji je često svojstven savremenim kompozicijama.

Na repertoaru su predviđena dela savremenih kompozitora i muzičkih stvaralaca, a kako je rečeno inspiracija su progresivni kompozitori, zvukovi iz prirode, avangarda i nova muzika.

Audicije za Hor savremene muzike održaće se od 16. do 18. septembra, i to u petak od 19 do 21 čas, zatim u subotu od 11 do 13 časova i u nedelju od 17 do 19 časova. Audicija se sastoji od provere sluha i osećaja za ritam. Iz fondacije napominju da prethodna priprema za audiciju nije potrebna, te da su dobrodošli svi koji gaje ljubav prema muzici.

Prijave možete slati na mejl office@danilokis.rs ili se javiti putem telefona 024/523-566.

Melanija Jakšić je profesor solfeđa i muzičke kulture. Diplomirala je 1999. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za opštu muzičku pedagogiju. Kao nastavnik muzičke kulture radila je u Osnovnoj školi „Miroslav Antić” u Paliću, te kao profesor etnomuzikologije i tradicionalnog pevanja u Muzičkoj školi Subotica. Trenutno radi kao profesor solfeđa, teorije muzike i muzičkih instrumenata u Muzičkoj školi Subotica i kao nastavnik muzičke kulture „Miroslav Antić” u Paliću.

Ima dugogodišnje iskustvo horskog pevača, u raznim ansamblima, pod dirigentskom palicom Radojice Milosavljevića, Darinke Matić Marović, Mladena Jagušta, Oskara Danona... kao i u radu sa horom viših razreda osnovnih škola u Subotici. Poslednje četiri godine aktivno radi sa učenicima Niže muzičke škole Subotica u oblasti kolektivnog muziciranja (horsko pevanje).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6396
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

hor savremene muzike

horsko pevanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.