Komentara: 0
Pregleda: 1949

Fondacija "Danilo Kiš" organizuje onlajn kulturne sadržaje

06.04.2020. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa mentorima i polaznicima radionica, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" pripremila je celonedeljni kulturni program. Program će se odvijati onlajn, putem Fejsbuk stranice Fondacije, na kojoj će se postavljati linkovi do video snimaka na Jutjub kanalu u uobičajenim terminima radionica.
Fondacija "Danilo Kiš" organizuje onlajn kulturne sadržaje

Danas, 6. aprila, na programu je drugi deo radionice ličnog razvoja "Kako podstaći kreativnost?", koja je započeta prošlog ponedeljka. Video predavanje o metodama podsticanja kreativnosti držaće Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka radionice ličnog razvoja i Omladinskog kluba u organizaciji Fondacije.

U utorak, 7. aprila, ljubitelji muzike, filozofije i filma dobiće na čitanje i analizu novi tekst profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja ovog Kluba u organizaciji Fondacije.

- Tekst pod nazivom "Žan Pol Sartr" objavljujemo povodom 115 godina od rođenja jednog od najvećih filozofa 20. veka. Pozivamo vas da potom, u nastavku teksta, svojim komentarima učestvujete u onlajn filozofskoj raspravi o Sartru i njegovom filozofskom odnosu prema filmskoj umetnosti - pozivaju iz Fondacije "Danilo Kiš".

U sredu, 8. aprila, Dragana Golić, polaznica Kiš teatra, uz mentorsku podršku Vladimira Grbića, za sve ljude u samoizolaciji i ljubitelje pozorišta kazivaće pesmu "Čupavo" pesnikinje, dramske spisateljice i scenaristkinje Milene Marković.

Četvrtak, 9. april, rezervisan je za program "Otvorena scena" u okviru kojeg se promovišu mladi muzičari Subotice. Publika će ovog puta moći da čuje Nađu Meandžiju, učenicu 8. razreda OŠ "Jovan Mikić", koja će otpevati pesmu "Someone like you" od Adel.

Petak je dan za književnost, te će članovi Književnog kluba i ovog 10. aprila nastaviti s radom na stilskim vežbama, od 20 časova. Video o uvodnom delu stilskih vežbi možete pronaći na Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu Fondacije.

- Svi zainteresovani mogu da se priključe i da nam se jave putem poruke, za detaljne informacije. U zavisnosti od pristiglih radova, možda vas iznenadimo još nekim zanimljivim sadržajima - poručuju iz Fondacije "Danilo Kiš".

Ukoliko želite da učestvujete u nekom od programa, potrebno je da se javite na imejl adresu office@danilokis.rs ili putem Fejsbuk stranice Fondacije "Danilo Kiš".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1949
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

vanredno stanje

Danilo Kiš

radionice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.