Komentara: 0
Pregleda: 2865

Festival FEMUS otvara Koncertnu sezonu u Subotici

19.02.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Udruženje "Electe" otvara još jednu Koncertnu sezonu u Subotici, ovoga puta jubilarnim, 10. FEMUS festivalom koji će se održati od 20. do 23. februara u našem gradu. U okviru festivala, publika će biti u prilici da, potpuno besplatno, uživa u dva koncerta u Velikoj većnici.
Festival FEMUS otvara Koncertnu sezonu u Subotici

Koncertna sezona i festival FEMUS svečano će otvoriti Bela Drahoš, profesor flaute na Muzičkoj akademiji "Franc List" u Budimpešti, svojim solističkim koncertom uz klavirsku saradnju Agneš Bajić u četvrtak, 20. februara, u Velikoj većnici od 20 časova. Na programu će se naći dela Hendla, Baha, Mocarta i Doplera, a ulaz na koncert je besplatan.

Finalne večeri festivala održaće se Gala koncert u nedelju, 23. februara, takođe u Velikoj većnici s početkom u 20 časova. Ovaj koncert predstavlja završnu fazu takmičenja u kojoj se predstavljaju laureati, zlatne nagrade svih kategorija. Na njemu će stručni žiri dodeliti tri glavne nagrade FEMUS 2020, a publika će imati priliku da izglasa i svog favorita. Takođe, žiri će dodeliti nagrade najboljim muzičkim pedagozima i klavirskim saradnicima koji učestvuju na festivalu.

Festival FEMUS je manifestacija koja okuplja mlade umetnike flaute, klarineta i saksofona do 19 godina starosti, koji se takmiče u izvođenju umetničke muzike na svojim instrumentima. Stručni žiri koji ove godine ocenjuje talentovane učenike iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Mađarske, predstavljaju univerzitetski profesori Bela Drahoš (Mađarska), Oskar Laznik (Slovenija) i Nikola Srdić (Srbija). Takmičarski deo programa biće održan u Koncertnoj sali Muzičke škole Subotica, koja je domaćin festivala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2865
Povezane teme

femus festival

electe

electe subotica

festival umetničke muzike femus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.