Komentara: 22
Pregleda: 8815

Fabrika Kontitek biće izgrađena do sredine juna

21.04.2012. u 20:23h
Izvor: RTV Yueco
Fabrika nemačkog Kontinentala u Subotici, Kontitek fluid Srbija, biće završena do juna meseca ove godine i zapošljavaće 300 radnika, rečeno je prilikom posete ministra Olivera Dulića gradilištu fabrike u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Dulić je tom prilikom najavio da je Vlada Srbije već dala odobrenje na dodelu zamljišta kompaniji Kalcedonija, a da se očekuje da uskoro u proceduru uđe i Svarovski. Dulić je ocenio da svi potezi koje vuku Vlada Srbije i lokalna samouprava idu ka novoj industrijalizaciji Subotice i zapošljavanju hiljada Subotičana.
Fabrika Kontitek biće izgrađena do sredine juna

Fabrika Continental Contitech fluid Srbija, koja će praviti delove za svetski poznate automobilske brendove kao što su Audi, BMW i Mercedes, biće završena do juna meseca. Paralelno sa izgradnjom fabrike, u preduzeću je zaposleno 25 radnika koji su prošli obuku u Rumuniji i pokazali zavidne rezultate, a u jednoj od hala Slobodne zone u toku je probna proizvodnja. Veliku podršku realizaciji ove investicije pružila je i lokalna samouprava.

Ministar Dulić je prilikom obilaska gradilišta izjavio je da je Vlada Srbije juče donela odluku o davanju zemljišta ispod cene komapaniji Kalcedonija koja će zaposliti 1.000 radnika, da uskoro počinju radovi na proširenju fabrike Dunkremotoren, a da će kroz proceduru davanja zemljišta proći i fabrika Svarovski.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić naglasio je da je Subotička privredna zona među najatraktivnijima među evropskim investitorima, što je potvrdilo i priznanje Fajnenšl tajmsa po kojem je Subotica među 10 evropskih gradova po strategiji privlačenja investitora, a Vojvodina 4. evropska regija po efektivnosti ulaganja.

Nemačka kompanija Kontinental Kontitek početkom godine je započela građevinske radove na izgradnji fabrike na površini od oko 6.000 metara kvadratnih, a završetak radova planiran je sredinom juna ove godine. Ukupna vrednost investicije procenjena je na 8 miliona evra, a preduzeće će zapošljavati oko 300 radnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 8815
Povezane teme

Saša Vučinić

Oliver Dulić

fabrika Subotica

slobodna zona mali bajmok

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.