Komentara: 5
Pregleda: 3101

Dulić: Pred nama veliki posao - bolja budućnost za Subotičane

21.05.2012. u 01:41h
Izvor: RTV Yueco
Ministar u Vladi Republike Srbije dr Oliver Dulić glasao je na biračkom mestu broj 31, u Osnovnoj školi "Matko Vuković". On je nakon toga novinarima izjavio kako očekuje da će izbori proći u mirnoj i demokratskoj atmosferi, te da očekuje pobedu Borisa Tadića.
Dulić: Pred nama veliki posao - bolja budućnost za Subotičane

“Očekujem da će sledeće nedelje početi konstituisanje svih državnih organa, počevši od republičkog parlamenta, preko polaganja zakletve predsednika, do formiranja lokalnih vlasti. Što se Subotice tiče, očekujem da će u narednih nekoliko nedelja da se konstituiše Skupština grada i izabere gradonačelnik” - rekao je Dulić i ocenio da je pred njima “veliki posao kako bi obezbedili bolju budućnost za sve građane Subotice”.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici Modest Dulić glasao je na biračkom mestu broj 12, u vrtiću "Mandarina" .

On je izjavio da je siguran kako će Subotičani ponovo napraviti “pravi izbor” i “dati značajan doprinos pobedi Borisa Tadića”.

“Siguran sam da će građani umesto politike nesigurnosti, nastabilnosti i konflikata koju promoviše Tomislav Nikolić, izabrati politiku mira, stabilnosti i sigurnosti Borisa Tadića. Njegova politika promoviše evropske integracije, regionalnu i stabilnost u našoj zemlji. Samim tim, i podizanje kredibiliteta naše zemlje, što dovodi do investicija i otvaranja novih radnih mesta” - rekao je Modest Dulić.


Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić glasao je na biračkom mestu broj 14. u Gerontološkom centru.

On je izrazio očekivanje da će Subotičani ponovo dati poverenje predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću.

“Mislim da je on svojim političkim opredeljenjem i delovanjem najbliži Subotičanima. Verujem da u budućnosti možemo ponovo ostvariti ovakav priliv stranih investicija jedino ukoliko imamo predsednika koji garantuje evropski put, stabilnost, međunarodno poverenje i ugled” - rekao je Vučinić.

On je takođe izrazio očekivanje da će kandidati liste “Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić” dobiti većinu glasova.

“Nadam se da će svi oni zastupati interese Subotice kao što su to činili u prethodne četiri godine, jer su na taj način doprineli da u ovaj grad stigne zaista puno finansijskih sredstava. Mnogo toga u Subotici u prethodne četiri godine je urađeno zalaganjem naših pokrajinskih poslanika” - rekao je Vučinić.


Šef izbornog štaba koalicije “Izbor za bolji život – Boris Tadić” dr Nenad Ivanišević glasao je na biračkom mestu 37, u ambulanti ogranak 2 Doma zdravlja Subotica.

On je izrazio očekivanje da će Subotičani “pokazati zrelost” i da će izaći na glasanje u velikom broju.

“Na taj način Subotičani će pokazati da su demokratski odgovorni. Što se rezultata tiče, očekujem pametan izbor kao i pre dve nedelje, što garantuje sigurnu budućnost. Siguran sam da će Subotičani, kao i godinama u nazad, napraviti pravi izbor između prošlosti i budućnosti” - rekao je dr Ivanišević.

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić glasao je na biračkom mestu broj 35, u domu "Kolevka".

On je ocenio izbore kao “veoma važne za državu Srbiju” i izrazio nadu “da će svi pobornici demokratije danas izaći i dati podršku predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću”.

“Ovo je veoma važan datum u istoriji Srbije i nadam se da ćemo znati odgovoriti na izazove koji su pred nama” - rekao je Kuntić i izrazio nadu da će, kao i pre dve nedelje, na pokrajinskim izborima po većinskom sistemu pobediti kandidati koalicije “Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić”.


Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Subotici Dejan Antić glasao je na biračkom mestu broj 6, u Tehničkoj srednjoj školi.

On je izrazio očekivanje da će na predsedničkim izborima pobediti Boris Tadić, a na pokrajinskim “minimum tri od četiri kandidata” koalicije “izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić”.


U Subotici je danas imalo pravo da glasa 130.954 upisana birača na 109 izbornih mesta.

U drugom krugu ovogodišnjih izbora glasalo se za izbor predsednika Republike Srbije između kandidata liste “Izbor za bolji život” Borisa Tadića i kandidata liste “Pokrenimo Srbiju” Tomislava Nikolića.

Po podacima koalicije “Izbor za bolji život – Boris Tadić”, u prvom krugu izbora Tadić je u Subotici osvojio 25.060 glasova (33,98%), Ištvan Pastor 14.154 (19,19%), a Tomislav Nikolić 9.694 glasa (13,15%).

Subotičani su glasali i za izbor četiri pokrajinska poslanika po većinskom izbornom sistemu, između četiri kandidata liste “Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić” (Robert Santo, dr Atila Čengeri, Slavko Parać i Daniel Kovačić) i četiri kandidata Saveza vojvođanskih Mađara (Đula Ladocki, Ištvan Pastor, dr Ilona Černetić i dr Jožef Hegediš).

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3101
Povezane teme

Oliver Dulić

Izbori u Subotici

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.