Komentara: 15
Pregleda: 2957

DS: "Protivimo se dodatnom urušavanju standarda građana i tražimo ukidanje novih nameta"

01.07.2019. u 14:50h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: "Protivimo se dodatnom urušavanju standarda građana i tražimo ukidanje novih nameta"

Od danas, 1. jula, uvedeni su novi nameti za građane. Svaki račun za gas, centralno grejanje, struju i gorivo biće dodatno uvećan zbog uvođenja tzv. „naknade za unapređenje energetske efikasnosti.“

Imajući u vidu da, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 50% zaposlenih prima platu manju od 40.000 dinara, Gradski odbor Demokratske stranke se najoštrije protivi dodatnom urušavanju standarda građana i traži ukidanje ovih naknada.

GrO Demokratske stranke ne podržava uvođenje novih nameta pošto smatramo da lokalnoj samoupravi i njenim javno-komunalnim preduzećima građani Subotice već plaćaju i više nego dovoljno.

Sredstva koja građani Subotice, što direktno, što indirektno, plaćaju samo lokalnoj samoupravi nisu nimalo zanemariva. Osim direktnih plaćanja komunalnih računa ili poreza na imovinu, građani, a da toga često nisu ni svesni, finansiraju lokalnu samoupravu i kroz posredne poreze, kao što je porez na zarade koji se izdvaja iz zarade, druge naknade i takse.

U ukupnom iznosu građani Subotice će, tokom 2019. godine, samo lokalnoj samoupravi i gradskim javnim preduzećima platiti, sa ovim novim naknadama, preko 75 miliona evra.

Imajući ovakve iznose u vidu, moramo da se zapitamo - koje će dodatne usluge građani Subotice dobiti zbog plaćanja ovih naknada i da li lokalne vlasti smatraju da građani treba da plaćaju još veće račune za gas i centralno grejanje, imajući u vidu da su i trenutne cene previsoke?

Na ovaj način, propisivanjem nove obaveze za sve građane, a bez poboljšanja njihovih životnih uslova, vlast građanima ne pomaže i čini ionako složenu finansijsku situaciju većine stanovnika još težom.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 2957
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.