Komentara: 4
Pregleda: 4594
Foto

Dodeljene diplome najboljim mladim matematičarima

24.03.2022. u 13:28h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici dodeljene su nagrade i diplome najboljim mladim matematičarima.
Dodeljene diplome najboljim mladim matematičarima

Zapažene rezultate sa okružnog takmičenja iz matematike ostvarilo je oko 60 osnovaca i oni su danas primili diplome i nagrade. Nagrađeno je i 20 subotičkih srednjoškolaca od kojih je 7 izborilo plasman na državno takmičenje. Subotica će ove godine imati i svog predstavnika na Srpskoj matematičkoj olimpijadi.

- Subotica nastavlja tradiciju blistavih matematičkih rezultata i mi se trudimo da to održimo, kao i da naše vredne matematičare predstavimo široj javnosti - kaže Ljubica Kiselički, predsednica Komisije za matematička takmičenja.

Dodeljene diplome najboljim mladim matematičarimaPrvi među jednakima je Dario Vajda,  gimnazijalac koji će, zahvaljujući blistavim matematičkim uspesima, učestvovati na Srpskoj matematičkoj olimpijadi.

- Matematika mi je oduvek išla, a veoma mi je drago što mi se i ovaj put uloženi trud isplatio - skromno je prokomentarisao Vajda. 

Dodeljene diplome najboljim mladim matematičarima

Plasman na državno takmičenje izborio je Ognjen Tešić, učenik Gimnazije "Svetozar Marković".

- Razmišljam o tome da studiram matematiku u Beogradu ili Elektrotehnički fakultet, tako da ću se potruditi da ostvarim što bolji rezultat na državnom takmičenju kako bi imao maksimalni broj poena na prijemnom ispitu - objašnjava Ognjen.

Dodeljene diplome najboljim mladim matematičarima

Među nagrađenim osnovcima je Mateja Srejić, učenik OŠ "Sonja Marinković", koji godinama postiže dobre rezultate iz matematike, ali i iz programiranja.

- Svake godine se takmičim iz obe discipline i postižem značajne rezultate. Prošle godine sam napravio aplikaciju koja na mapi prikazuje lokacije svih punjača električnih automobila u zemlji, za ovaj projekat sam osvojio 1. mesto na konkursu u okviru "Projektne nedelje".

Dodeljene diplome najboljim mladim matematičarima

Čestitke najboljim mladim matematičarima uputio je gradonačelnik Stevan Bakić.

- Ono što vas ja molim, kao vredne i pametne ljude, jeste da pokušate da svoje talente najpre primenite u našem gradu, da ovde studirate ili da se sa studija vratite i date svoj doprinos razvoju informatičkog društva u nekoj od IT kompanija ili da se bavite logistikom u Privrednoj zoni ili arhitekturom u nekoj od građevinskih firmi. Takođe, možete  da prenosite znanje i ljubav prema matematici nekim novim "matematičkim klincima".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4594
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

Ljubica Kiselički

okružno takmičenje iz matematike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.