Komentara: 1
Pregleda: 1193
Foto

Desire festival pod sloganom "Hit me baby final time" od 17. do 23. novembra

19.10.2023. u 09:42h
Izvor: Subotica.com
Po 15. put u našem gradu će se održati Desire festival, u okviru koga će na dve lokacije - Scena "Jadran" i pozorište "Deže Kostolanji" biti odigrano ukupno 13 predstava. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta kao i onlajn.
Desire festival pod sloganom "Hit me baby final time" od 17. do 23. novembra

Međunarodni festival savremenog pozorišta počeće 17. i trajaće do 23. novembra, dok će 26. biti odigran dodatni program - "Hero 4.0" predstava pozorišta iz Ljubljane, koji će predstavljati završnicu ovogodišnjeg festivala. Učešće na Desire festivalu uzeće će pozorišta iz brojnih gradova iz regiona - Budimpešta, Sarajevo, Beograd, Čačak, Sveti Đorđe, Kranj, Maribor, Ptuj. Festival se ove godine održava sa podnaslovom "Hit me baby final time".

 - Ovo je aluzija na poznati hit Britni Spirs. Ima malo buntovnički karakter. "Dokrajči me" ako to prevodim bukvalno, "udari me zadnji put" - to jeste stav prema ovom svetu u kome živimo. Uvek me podseti na priču o našem pozorištu kada nije razvoja, postavljeno je samo jedno pitanje - ili ga dokrajčite ili mu pomozite. Svakako, to ne znači da je ovo zadnji Desire, već naprotiv, da će on i dalje trajati, i razvijati se. Festival traje već 15 godina, ponosni smo da smo došli do te cifre - kaže Andraš Urban, organizator i idejni tvorac festivala.

Desire festival pod sloganom "Hit me baby final time" od 17. do 23. novembraU okviru festivala biće održana i radionica za srednjoškolce i studente, koju će voditi Bane Filipović. 

 - Nastavićemo i sa Desire akademijom. Radionica će se baviti razumevanjem pozorišta i predstava, i pisanja o tome - kako pisati, kako pričati i kako shvatati određene predstave. Nije u klaničnom smislu kurs kritike, već neka vrsta edukacije koja se bavi percepcijom pozorišta uopšte - objašnjava Urban, dodavši da će se u okviru rdionice održati i projekcija filma "Vitić pleše" autora Borisa Bakala.

Desire festival pod sloganom "Hit me baby final time" od 17. do 23. novembraUlaznica se po ceni od 750 do 900 dinara (odnosno od 500 do 600 dinara sa penzionerskim i studentskim popustom) mogu kupiti na blagajni Pozorišta "Deže Kostolanji". Karte se mogu kupiti i onlajn na sledećem sajtu, po regularnim cenama. 

Kompletan program festivala možete pronaći ovde

Izvor: Subotica.com
Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023" Najava festivala "Desire 2023"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1193
Povezane teme

pozorište kostolanje deže

andraš urban

desire festival

desire central station

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.