Komentara: 7
Pregleda: 6308

DES pustio u rad novu mašinu

13.12.2013. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Poznati subotički proizvođač rakijskih kazana i bakarnih proizvoda DES, članica “Lajon” grupe pustila je danas u rad novu mašinu zahvaljujući kojoj planiraju proširenje asortimana i zapošljavanje novih radnika.
DES pustio u rad novu mašinu

U pitanju je hidraulična valjak mašina za savijanje limova, vredna 45.000 evra, čiju je nabavku sufinansiralo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Ovo preduzeće specijalizovano je za profesionalnu rehabilitaciju i osposobljavanje osoba sa invaliditetom, koji čine više od polovine zaposlenih.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i osposobljavanje osoba sa invaliditetom DES iz Subotice, članica “Lajon” grupe, nabavilo je novu hidrauličnu valjak mašinu za savijanje limova. Uz pomoć mašine vredne 45.000 evra, ovo preduzeće će ostvariti proširenje postojećih kapaciteta i uvođenje novih proizvodnih programa, čime će se stvoriti uslovi za otvaranje novih radnih mesta.

DES pustio u rad novu mašinu

DES trenutno zapošljava 35 radnika, od kojih su 60 odsto osobe sa invaliditetom. Od 2007. godine posluje u sastavu “Lajon” grupe, u čijem sastavu su i Europoterol i Eurogas. Njihov asortiman proizvoda obahvata mikro i srednje kolektore za elektromotore, opremu za pečenje rakije i vinogradarsku opremu. Godišnje DES obradi približno 25 tona bakra i proizvede i do 2.000 kazana. Više od 70 odsto njihovih proizvoda plasira se na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Rumunije i Nemačke.

Današnja svečanost puštanja u rad nove mašine za savijanje limova iskorišćena je kako bi se radnicima iskazala zahvalnost za višegodišnji rad. Tako su radnicima uručene zahvalnice za 10, 20 i više godina rada u ovom preduzeću i prigodni pokloni.

Izvor: RTV Yueco
DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu DES pustio u rad novu mašinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6308
Povezane teme

des

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.