Komentara: 2
Pregleda: 1768

Đaci OŠ "Matija Gubec" učestvovali na Državnom takmičenju u programiranju na mikrobit uređajima

19.05.2022. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
OŠ "Matija Gubec" učestvovala je, sa čak tri projekta, na Državnom takmičenju u programiranju na mikrobit uređajima koje je održano prošle nedelje u prestonici.
Đaci OŠ "Matija Gubec" učestvovali na Državnom takmičenju u programiranju na mikrobit uređajima

Na takmičenju u Muzeju nauke i tehnike, svoje projekte je prikazalo 20 timova, a tavankutska osnovna škola jedina je učestvovala sa tri projekta.

- Učenici Nikola Vajhand i Bogdan Kovačević predstavili su projekat pod nazivom "Edukativni roboti", učenice ove škole Lara Šegina i Bojana Đukić prezentovale su "Zaštitnik ptica", dok su Teolinda Glavaš i Vedrana Nimčević prikazale projekat "Sačuvajmo šume" - navode iz OŠ "Matija Gubec".

Đaci OŠ "Matija Gubec" učestvovali na Državnom takmičenju u programiranju na mikrobit uređajimaUčenici su pred tročlanim žirijem imali na raspolaganju pet minuta za prezentaciju svog projekta i isto toliko vremena da odgovore na pitanja članova žirija. Iako đaci OŠ "Matija Gubec" nisu uspeli da osvoje jedno od prva tri mesta, dobili su prikladne nagrade.

- Najznačajnija nagrada je ona koju su dobile škole, a to je kutija sa 10 mikrobit uređaja unapređene verzije i sa raznim dodacima značajne materijalne vrednosti za svaki projekat. S obzirom da smo mi učestvovali sa tri projekta, dobili smo i tri kutije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1768
Povezane teme

tavankut

oš matija gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.