Komentara: 1
Pregleda: 1529

Đaci Muzičke škole ponovo briljirali na takmičenjima

24.11.2022. u 10:06h
Izvor: Subotica.com
Đaci subotičke Muzičke škole ostvarili su sjajne rezultate na republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike, kao i na takmičenjima "Srpska solo pesma" i "Srpska tradicionalna pesma".
Đaci Muzičke škole ponovo briljirali na takmičenjima

Proteklog vikenda đaci ove škole učestvovali su na 30. republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike koje je održano u Muzičkoj školi "Stanislav Binički" u Beogradu, sa kog su se vratili sa ukupno više od 30 nagrada.

U pitanju je takmičenje najvišeg ranga u državi. Učenici naše osnovne škole iz predmeta teorija muzike osvojili su 12 prvih, 5 drugih i 3 treće nagrade, dok je iz predmeta solfeđo naš osnovac osvojio prvu nagradu - ponosno ističu iz Muzičke škole i dodaju da su se na ovom takmičenju proslavili i srednjoškolci - I oni su pokazali izuzetno znanje i umeće, te su iz predmeta teorija muzike osvojili 9 prvih nagrada, kao i dve prve nagrade iz solfeđa.

Profesori i mentori koji su pripremali decu su Nataša Kostadinović čiji đaci su osvojili 11 prvih, 1 drugu i 1 treću nagradu, učenici Nine Milosavljević, koja je bila i član žirija, osvojili su 9 prvih nagrada. Na takmičenju su zavidno znanje i umeće pokazali i đaci Lejle Rustemović, koji su se vratili sa 1 prvom, 2 druge i 2 treće nagrade. Dve prve nagrade osvojili su takmičari koje je pripremala profesorka Kristina Čikoš, đak Branka Ivankovića Ivandekića osvojio je drugu nagradu, dok su učenici Jovane Nedeljković osvojili 1 prvo i 2 druga mesta.

Osim na ovom, đaci Muzičke škole briljirali su i na takmičenjima "Srpska solo pesma" i "Srpska tradicionalna pesma" u Mladenovcu. 

- Naša srednjoškolka Martina Der, koja solo pevanje uči u klasi profesorke Eve Herodek osvojila je prvu nagradu. Korepetitor je bila profesorka Emeke Šoti Sobonja - objašnjavaju iz Muzičke škole i navode da su đaci koji uče tradicionalno pevanje u klasi profesorke Tamare Štricki Seg ostvarili zapažene rezultate na takmičenju "Srpska tradicionalna pesma" - Na ovom takmičenju prve nagrade osvojili su osnovci Jana Kuljić, Mirna Šešum, kao i grupe "Biser" i "Zlatnik" koje čine, takođe učenici osnovne škole. Drugom nagradom mogu se pohvaliti osnovci Anastasija Simunović i Anđela Drakulić, kao i srednjoškolka Dora Mako. Osnovci Jovana Stojković, Anđela Maksimović, Dejana Kovačević, Dragiša Saulić i Nevena Jovanović osvojili su 3. nagradu - navode iz ove škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1529
Povezane teme

muzička škola

takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.