Komentara: 1
Pregleda: 2312
Foto

Đaci Ekonomske škole prikupili slatkiše za novogodišnje paketiće siromašnim sugrađanima

29.11.2023. u 11:48h
Izvor: Subotica.com
Iako vrlo mladi, učenici Ekonomske škole „Bosa Milićević“ znaju koliko je čvrst lanac dobročinstva i da se dobro uvek dobrim vraća a to su i pokazali na delu – prikupili su slatkiše za novogodišnje paketiće za socijalno ugrožene mališane.
Đaci Ekonomske škole prikupili slatkiše za novogodišnje paketiće siromašnim sugrađanima

Članovi Učeničkog parlamenta su slatkiše predali organizaciji „Naše malo nekome je sve“, koja će
ih krajem decembra podeliti našim najmlađim sugrađanima.

- Profesorka Albina Kapetanović mi je jednom prilikom ukazala na veliku moć dobročinstva i da ako je nama neko nekada pomogao, na bilo koji način, mi tu pomoć treba da uzvratimo nekome drugom. Tako se dobro širi među ljudima – priča nam Milana Kosanović, učenica trećeg razreda, koja je pokretač ove humane akcije – Svako od nas dobija džeparac, a deo tog novca možemo da podelimo sa nekim ko nema. To je vrednost jedne naše užine, soka ili nečeg drugog. Moj predlog naišao je na pozitivne reakcije, najpre nas u Učeničkom parlamentu, posle smo animirali i ostale đake u odeljenjima. Svako je doneo koliko je ko mogao i skupila se lepa količina slatkiša. Nadam se da ćemo time usrećiti decu kojoj roditelji ne mogu da priušte poklone, da i oni osećaju duh praznika.

Đaci Ekonomske škole prikupili slatkiše za novogodišnje paketiće siromašnim sugrađanimaSamoinicijativni plemeniti potez subotičkih đaka pokazao je da imamo mladost za ponos, ali je i
dirnuo njihove profesore i članice organizacije „Naše malo nekome je sve“.

 - Obično mi zovemo i apelujemo da se pomogne, a sada su nam se deca sama javila. Jako mi je drago zbog toga, jer deci u tom adolescentskom uzrastu često manjka empatije. Ovi đaci su poazali da to nije tako, a svojim primerom pokrenuli su i druge vršnjake, te nam se javila i Tehnička škola „Ivan Sarić“ da se i ona uključi – ističe Tijana Mijović, jedna od članica grupe „Naše malo nekome je sve“ – Protekle tri godine pripremali smo od 180 do 220 paketića, a sada se taj broj malo povećao, te planiramo da spremimo oko 250 paketića. Svi koji žele da doniraju mogu da nam se jave putem Fejsbuk stranice, a imaćemo i veliku akciju skupljanja namirnica i slatkiša u nekoj od mesnih zajednica, ali o tome ćemo naknadno obavestiti sugrađane.

Đaci Ekonomske škole prikupili slatkiše za novogodišnje paketiće siromašnim sugrađanima

Izvor: Subotica.com
Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica Prikupljanje slatkiša za decu iz socijalno ugroženih porodica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2312
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

naše malo nekome je sve

tijana mijović

srednja ekonomska škola "Bosa Milićević"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.