• Pregleda: 7912

Da li Subotici ponestaje razumevanja za bicikliste?

Zbog učestalih "Pištaljki" u kojima se sugrađani žale na bicikliste, ali i žalbi biciklista da se suočavaju sa brojnim problemima u gradu, postavlja se pitanje da li je Subotica, kao grad biciklista, postala intolerantna na iste?
Da li Subotici ponestaje razumevanja za bicikliste?

Odlukom o pešačkim zonama i vođenju teretnog saobraćaja kroz naseljena mesta na teritoriji grada Subotice, koja je doneta 6. jula, a stupila na snagu 14. jula prošle godine, saobraćaj je u pešačkoj zoni zabranjen svim vrstama vozila, izuzev motornim vozilima kojima nadležni organ za poslove saobraćaja Gradske uprave odobri prolaz i zaustavljanje, i to isključivo u vremenu od 6 do 10 časova, dok bez odobrenja mogu da se kreću i zaustavljaju jedino vozila hitne pomoći, vatrogasne službe, policije i komunalne policije, kao i interventna vozila javnih preduzeća uz radni nalog.

Da se Odluka nakon više od godinu dana primene ne sprovodi u potpunosti, ukazao je jedan naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka", koji je upitao gde je komunalna policija kada treba da se kazne biciklisti koji i pored zabrane voze bicikl na Korzou.

- Da li znaju koliko male dece trči po gradu i koliko biciklisti naglo koče da ih ne bi udarili. Još pogledaju roditelje popreko u fazonu zašto vam dete trči i oni su kao nešto ljuti i iznervirani jer im je neko preprečio put! Neka baba naleti na mene i kaže mi "pa gde gledaš"?! Ja gde gledam, a ona vozi bicikl na Korzou! Molim lepo da neko reaguje i počne da kažnjava bicikliste. Da li treba da povrede neko dete da bi se tek tada reagovalo? Ako ste doneli Odluku da bicikl ne sme da se vozi na Korzou, onda isto sankcionišite. U suprotnom je sve besmisleno - napisao je naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka".

Nasuprot tome, iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove navode da komunalna policija ima svakodnevno angažovanu patrolu koja vrši kontrolu komunalnog reda u pešačkoj zoni, dok se subotom i u dane održavanja manifestacija, kontrola obavlja zajednički sa komunalnim inspektorima. Dodaju da je prilikom kontrola, uočeno značajno prisustvo biciklista u pešačkoj zoni, koji zbog brzine kojom se kreću u velikoj meri ugrožavaju pešake.

- Komunalna policija i inspekcija nije u mogućnosti da kazni sve nesavesne građane koji projure na biciklama, delom i zbog toga, što dosta često biciklisti ne reaguju na zahtev komunalne policije da se zaustave. U situacijama gde su građani koji voze bicikl u pešačkoj zoni, odmah prestali da istu voze čim im se obratio komunalni inspektor ili policajac i nastavili dalje peške gurajući bicikl pored sebe, nije im se izricala kazna već samo usmena opomena što je uglavnom slučaj sa starijim sugrađanima - stoji u pisanom odgovoru Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, u kojem se dodaje da nije moguće precizirati broj izrečenih kazni koje se odnose samo na kretanje biciklista, s obzirom na to da se evidencija kazni vrši po Odlukama po kojma su naplaćene. - Za prvih šest meseci ove godine, po Odluci o pešačkim zonama i vođenju teretnog saobraćaja kroz naseljena mesta na teritoriji grada Subotice, naplaćeno je ukupno 30 kazni i one za fizička lica iznose 5.000 dinara.

Naša sugrađanka N.V. kojoj je bicikl osnovno prevozno sredstvo po gradu, od kuće do posla i nazad, kaže da ne razume odakle toliko nezadovoljstvo i bes prema biciklistima, kao i da Odluka, kojom je vožnja dvotočkaša u pešačkoj zoni centra grada zabranjena, značajno utiče na one koji voze bicikl, jer im produžava svakodnevne rute.

- Ne bih se složila s tim da su biciklisti toliko nesavesni i bahati u vožnji. Neki od nas uredno poštuju Odluku i kada dođu do Korzoa siđu s bicikla i guraju ga dok ne izađu iz centra grada. Međutim, ta Odluka je na neki način i problematična za one kojima je bicikl osnovno prevozno sredstvo, jer da biste došli od Jadrana do Trga Žrtava Fašizma, morate da idete okolo, po sporednim ulicama, što nam oduzima vreme, a takođe je dobro poznato da u nekima od njih nema staza ili nisu u sjajnom stanju. Potrebno je naći neko kompromisno rešenje, po kojem bi pešaci bili bezbedni, a biciklisti ne isključeni iz saobraćaja - kaže naša sagovornica N.V.

Ona dodaje da je ovo samo jedan od problema sa kojima se suočavaju biciklisti, te da je za njihovu spoznaju dovoljno samo da se sedne na bicikl i pokuša doći s jednog kraja grada na drugi. Tome u prilog idu i "Pištaljke" u kojima su sugrađani ukazali da su u pojedinim delovima grada staze u lošem stanju, da su se na nekima pojavile opasne rupe, kao i da su staze često neprohodne, jer se na njih nepropisno parkiraju vozila.

Održavanje biciklističkih staza u nadležnosti je Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, iz kojeg navode da su ove godine izdvojena značajna sredstva za njihovu obnovu. Osim sitnih popravki, ističu da je urađena rekontrukcija dela biciklističke staze uz kasarnu "Kosta Nađ" na Segedinskom putu, jedne od najfrekventnijih na relaciji od Subotice do Palića, dok je potpuno nova staza izgrađena uz ulicu Prežihova Voranca do Hajdukova.

- Nastavićemo sa ovakvom praksom i svake godine ćemo ulagati u izgradnju novih i popravku postojećih biciklističkih staza. Takođe, jedan od načina zaštite i podizanja bezbednosti biciklista na viši nivo je i obeležavanje biciklističkih staza, u delovima na kojima se ukrštaju sa drugim saobraćajnicama. Prošle godine su obojene crvenom putarskom bojom i obeležene prigodnim znacima, a ove godine su rađene takozvanom "crvenom plastikom", čime se postigla njihova dugotrajnost i veća upadljivost - navode iz nadležnog preduzeća.

Kao jedna od najranjivijih kategorija u saobraćaju, biciklisti u našem gradu nemaju Udruženje koje bi se bavilo njihovim problemima, obavezama i pravima kao učesnika u saobraćaju. Takođe, primetan je i nedostatak mesta za odlaganje za bicikala, s kojih se neretko dešava da iste nestanu.

Izvor: Subotica.com

Šta biciklisti smatraju najvećim problemom u Subotici?

povezane teme

54
Nije bitno Odgovori
Obratite paznju na biciklisticku stazu od bolnice do nis pumpe u Aleksandrovu, jednom prođes napravis 2 osmice na tocku i dobro da vrat ne polomis tokom voznje od rupa
Nije bitno Odgovori
A i glupi pesaci koji setaju i stoje na biciklistickoj stazi bi mogli malo da mrdnu sa njih ;) ja nemam problem da zakacim nekoga zbog prostacenja na biciklistickoj ;) cisto malo da razmisli hoce li i dalje smetati biciklistima
saša
Koliko si tek ti glup sa svojim komentarom, pojma nemaš. Zašto vređaš svoje sugrađane .
Andrea
Bravo za komentar. A za onu rečenicu da koliko male dece trči po gradu da dodam da roditelji uopšte ne paze na svoju decu . Znači dete istrči na put ispred auta ili bicikle a roditelj tamo negde plećkara ili čačka svoj telefon.
Anonymous Odgovori
U potpunosti se slazem. Bicikliste treba kazniti koji ne postuje saobracajni zakon
Trovach
Zasto samo bicikliste? Kao da su ostali ucesnici u saobracaju bezgresni. Mi imamo auto, ali ga vozimo 1-2 puta nedeljno. Svuda uglavnom idemo biciklom. Moji kumovi takodje, dok znam neke koji ni 100 metara ne idu peske, vec sedaju u kola. Kada sledeci put nadjes slobodno parking mesto, seti se da si ga nasao zahvaljujuci biciklistima poput nas.
nn Odgovori
Vise biciklista = manje guzve u gradu, cistiji vazduh, manje buke.

Za pocetak bi bilo dobro da se poveze Palic i Mali Bajmok sa dobrom biciklistickom stazom sto podrazumeva spustene bankine, obelezene prelaze, zakrpljene rupe, adekvatna sirina i pre svega ravan asfalt ( bez korenja, npr ). Mnogi ljudi koji sada voze kola bi mogli veci deo godine da idu biciklom na posao i sto je najgore mozda nisu ni svesni koliko bi se bolje osecali. Vremenom bi se mogle uspostaviti i druge staze koje povezuju delove grada u drugacijim pravcima. Verujem da se moze ispitati koje su rute najprometnije i na osnovu toga ulagati sredstva. Grad nije velik i moze da se stigne skoro svugde za pola sata.

Nazalost, izgleda da se slabo radi na tome i cini mi se da se radi sa pola mozga, ako i toliko. Dobar primer je prelaz kod bivseg bioskopa zvezde. Na delu gde treba biciklisti da prodju bankina je ostavljena a kod pesaka je spustena.
Trovach
Ja sam bivsi malobajmocanin i znam da je deo trotoara pored Buvljaka namenski napravljen kao biciklisticka staza, ali nikada nije postavljen znak, niti bih se usudio tuda voziti biciklu. Biciklisticka staza pored Prozivke takodje nije obelezena, tako da je potpuno legalno voziti biciklu beogradskim putem.
robert
@NN Slazem se sa tobom, ali opet....mislis na ivicnjak a ne bankinu.
DuX Odgovori
Ako je zabranjeno da se vozi po korzou nije mi jasno šta je problem ? Da se skrati put jer bože moj ako ideš okolo izgubićeš tri -pet minuta .
NBW Odgovori
Najjače mi je kada se pozivaju na to da su deca ugrožena. To je dobitni džoker.
lalo
al lupetas, vidi se da nemas male dece, izadji malo pa pogledaj kako biciklisti jure korzom izmedju i pored dece, jos dobacuju sto se deca ne sklone!!!
Ona
E pa i jesu, ja sam vozač automobila,ne vozim bicikl zbog dvoje male dece, a isto sam prošla kako ne treba ne jednom već više puta od strane biciklista na korzou dok sam gurala bebu od dva meseca u kolicima, a starije dete je trčkaralo okolo. Umalo mi BAHATI BICIKLISTA nije zakačio starije dete i kolica jer je tako lepo vozio da je svojim biciklom napravio, takozvanu, osmicu.Čast izuzecima koji siđu sa bicikla i ponašaju se normalno u pešačkoj zoni.Ne nisam ne razumna, znam da se mnogi voze biciklima jer drugo prevpzno sredstvo nemaju, ali ako mogu ja i moram da se ponašam u saobraćaju u skladu sa zakonom, neka to poštuju i pomenuti.
HAJDUK Odgovori
Kada bi se svako pridrzavao zakona , kulture , i kada bi svako imao vremena , razumevanja za druge ucesnike u saobracaju ne bi bilo nikakvih problema . Ali dok svi mi prebacujemo krivicu jedni na druge , a ne priznajemo i svoju krivicu ne verujem da ce se nesto pozitivno desiti po ovom pitanju .
metak Odgovori
2 stvari, ako ne moze korzom na biciku onda ne moze zakon je zakon, mene licno vise smetaju ti elektricni bicikli, jednostavno se ne cuju a svugde se pokrecu...
Alc40
treba promeniti zakon koji steti gradu.
realan Odgovori
Ti izumi "slobode i demokratije", te "pištaljke" i "zviždači", imaju za cilj da upropaste normalno društvo. Sećate se Petog oktobra, pištaljki, zviždaljki, bubnjeva, psovki, kleveta, uvreda, nasilja? Poluobrazovanoj i polupismenoj rulji dati da "uređuje" nešto? Eto vam ih, uživajte. Subotica je oterala ono što valja pa otišla u tri lepe. A biciklisti i pešaci? Ma, sve to treba komunistički, po kratkom postupku. Ne sme ništa da ostane. To je njegov cilj.
Trovach
Pistaljke i zvizdaci ukazuju na propuste, a petooktobarska revolucija nazalost nije dovrsena. Najbolje bi, po tebi, bilo da sve ostane kako jeste, da jos malo vise bacamo smece po ulicama, da u saobracaju bude jos veci haos, da zasticene manjine mogu i dalje nesmetano da kradu, otimaju, ili prose, da bude jos vise rupa na putevima, da nam se deca bodu nozevima...
Nemesis
Nikad se nije desio 6. oktobar, to je najveci problem, da se desio, sve bi bilo drugacije. Pomenuto datuma je trebalo da bude javno vesanje prethodne vlasti i svih njenih pomagaca i ostalih, sigurno nekoliko stotina ljudi, pa bi se svako 2x posle razmislio sta ce i kako ce. Ovako, videli da nema opasnosti, pa udri dalje.
sanja Odgovori
Na sajtu Subotica.com je u tekstu "Subotički je voziti bickl" sve lepo napisano, a objavljen je 2015. godine.
https://www.subotica.com/vesti/suboticki-je-voziti-bicikl...-id21803.html
Sada je 2018. godina i ništa se nije promenilo kada su u pitanju odnosi gradske uprave prema potrebi građana da imaju uređenu biciklističku infrastrukturu.
Tužno je biti svedok vremena gde gradska vlast nema sluha za rešavanje više stvari jednim potezom, a potez je izgradnja novih i sanacija postojećih biciklističkih staza.
Višestruka korist upotrebe bicikla:
- zagađenje životne sredine 0%
- zdravlje sugrađana poboljšano
- iznajmljivanje bicikli SuBike bi se povećalo
- turističke bike ture bi sigurno koristile pozitivnijem utisku o gradu
- ljudi bi bili zadovoljniji (ako to nekog u ovoj zemji interesuje)
- smanjenje pretrpanosti centra grada automobilima

I na kraju: SUBOTIČKI JE VOZITI BICIKL !!!
jozo bubnjar
Vidi, meni ne smetaju bicklisti, pa i oni su ucesnici u saobracaju. Ali, upravo tu nastaje problem. To nije preblem od davnina, nego od nedavno (mozda 10-ak godina unazad). Sto su mnogi, ne generalizujem, biciklisti zaboravili, a mnogi mladji nisu ni svesni da su upravo i oni ucesnici u saobracaju.
Ako imas kola, provozaj se u toku dana vise puta ul.B.Radic. Sreca pa je sirok put, ali i dan danas podosta biklista, i pored biciklisticke staze, voze kolovozom.
Ajde i to, ok, upalis zmigavac pa ga preteknes, ni to nije problem, isto kao da bilo koje drugo vozilo pretices.
Ali, zato, ono najstrasnije je kada, pogotovo stariji sugradjani, jednostavno izlete iz sporednih ulica i presisaju preko "glavnog" puta bez da se i najmanje strecnu. E to je van pameti.
Drugo, mnogi mladji sugradjani nabiju slusalice u oba uveta pa nisu ni svesni situacije i desavanja oko njih. Mnogi zamisljaju da su na krosu na nekoj stazi.
Na to se najvise vozaci zale. Na stranu, ima ohoho bahatih vozaca, takodje
ČINJENICA Odgovori
Biće da je razum deficitarna "roba" uopšte, a ne samo kada su biciklisti u pitanju. Pa je, tako, danas "normalno" biti nenormalan, a svako drugačije ponašanje - asocijalno. Da nije tako, a jeste, (zlo)upotreba mobilnih skalamerija u saobraćaju bila bi mislena imenica, pa, na primer, pešaci ne bi prelazili ulicu buljeći u mobilni ne obazirući se na okolna dešavanja; za bicikliste bi bila rezervisana jedna ili obe trake sa kandelaberima na Korzou; vožnja po prelazima ne bi bila pravdana uzdignutom bankinom; parkiranje na trotoarima, bus-stajalištima...navodnim nedostatkom parking mesta tik naspram kioska, kafea, prodavnice...; udarna rupa na biciklističkoj stazi pored Žute kuće ostavljena "za seme", a nakon bliskog susreta okrečena s moje strane za opomenu drugima...Da je razuma, bilo bi znčajno drugačije, ali, eto, nije, nažalost!
robert
i ti ne znas razliku. ali u pravu si.
ČINJENICA
@ ROBERT
Upsss...! Gde meni, ej, meni, da se desi propust od planetarnog (da li?) značaja!? Srećom, te si pravovremeno primetilo, a potom i skrenuo pažnju na razliku između bankine, kao pojasa pored puta, i ivičnjaka. Mada, dve-tri "čiste" u vezi predmetnog problema bile bi značajniji doprinos. Nije ti poznata materija ili diskutanti nisu na tvom nivou? Inače, u pravu si i ti.
Mara Odgovori
Nije tačno da ne postoji razumevanje za bicikliste. Postoji, dokle god se biciklisti kreću stazama koje su njima namenjene, a ne pešačkim zonama. Činjenica da, recimo, oni voze po korzou, nije do loših biciklističkih staza, nego je prosto bezobrazluk.
saša
Maro svaka ti je na mestu. Ajde sad da zamislimo vozače automobila kako voze jednosmernim ulicama u suprotnom smeru jer Bože moj u ulici kojom treba da prođu ima mnogo rupa pa je ova jednosmerna bezbednija, ili zamislimo da iz istog razloga svi počnemo voziti u zonama zabranjenim za saobraćaj motornih vozila i tsl. Ovaj narod treba da poštuje propise i da se nauči redu i gotova priča.
XxxNoble Odgovori
A i "dragi pesaci" neka takodje obrate paznju. Stanu na biciklisticku stazu i razgule pricu ,sve mi dodje da ih upitam *Jeste li za kaficu?*...Malo obzira,ako znate gde vam je pesacki i koja su vasa prava onda tako treba da znate i koja su pravila i vase obaveze. Znaci pesacki za pesake,biciklisticka za bicikliste itd. Khm,khm...i da! Vozaci svojim nemarom i bahacem takodje vole da parkiraju na biciklisticku stazu...Kako to da komunalna ne vidi?? Kako to da vozaci nisu kaznjeni koji se bahato parkiraju,kako isti ti policajci ne opomenu usmeno gradjane da stoje na biciklistickoj stazi..Kako ti roditelji koji se konstantno zale na sve oko sebe,jedino ne na sebe,isto tako svoju decicu pustaju da trckaraju po bicikl.stazi jer Boze moj,to je slatko i treba imati obzira dok to dete trckara majka i otac gledaju izloge ili drndaju telefone...U svakoj prici ima ono *cast izuzecima* . Poraditi na savesti.
Alc40 Odgovori
Sto se jednostavno ne bi ugledali na metropole Evrope, pa svuda je dozvoljeno biciklama ici..u Ljubljani bicikle imaju svugde prednost, i po pesackoj i po putu cak im ne vaze jednosmerne ulice. Samo u Subotici je zabranjeno po pesackoj voziti biciklu. I jos nesto, deca ne trebaju da trce po korzou, jer to je ulica..deca treba da trce p igralistima, fudbalskim terenima, salama za male sportove...
lalo
svaka cast za komentar, a sada pravac kod dr. Djordjevica po terapiju!
Ona
Ma hajde... Decu u kaveze da bi drtine mogle slobodno da jurcaju korzoom, alal vera majstore... Neverovatan ti je IQ. Idi u Sloveniju pa jurcaj pešačkom zonom.
Steve
Vrlo rado bih vam poslao slike iz beča gde zivim. U pesackoj zoni horizontalna signalizacija za bicikliste. Jednosmerna ulica gde lepo pise osim za bicikliste ili mozda sliku ispred moje zgrade gde se na raskrsnici vidi jedna traka za bus do trotoara a zatim traka za bicikliste pa tek onda dve trake za automobile. A ti aj probaj da ne das biciklisti koji ide pravo ppravo prvenstva.
Alc40
@Ona tebe treba u kavez, a decu na igraliste.
Fox Odgovori
Samo da dodam da svi veliki gradovi su potpuno slobodni za bicikliste. U Ljubljani na primer kola ne mogu uci u centar grada ali biciklisti mogu da koriste sve staze namenjene pesacima. I nikome ne smeta. Amsterdam necu ni da spominjem.
Nama kao narodu generalno nedostaje jedna stvar: KULTURA. I to svim ucesnicima u saobracaju.
Nedim Odgovori
Koliko znam imamo dugačke biciklističke staze od Kelebije do centra grada i do Palića.Neka biciklisti kroz centar grada guraju bicikle zbog starijih i male dece.Kako nikome ne smetaju ti mladići od nekih 14-25 godina koji voze dasku kod Zelene fontane i uništavaju te ploče oko fontane.Nikada još nisma video predstavnika Komunalne policije da je bio na Trgu i kaznio dečka sa daskom.Video sam komunalnu policajku po poslednjoj modi odevenu i njenog kolegu kako izlaze iz kafića.
Alen Odgovori
Koliko biciklista ima reflektujuci prsluk? Ni jedan! Koliko biciklista je pravilno osvetljeno nocu? Mozda jedva pet procenata! Ako je biciklisti problem da npr. umesto Korzom ide biciklistickim stazama na glavnom putu, Strosmajerovom ili Djure DJakovica i realno izgubi 30 sekundi onda ga treba kazniti. Ako je biciklistu mrzi da sidje sa bicikla i pregura biciklu preko pesackog onda ga treba kazniti. Ako biciklisti smeta bankina na biciklistickom prelazu to ne znaci da treba da je veci kreten od onih koji su takvu biciklisticku stazu napravili i da ugrozava pesake. Takvu bahatost i bezobzirnost za druge ucesnike treba kazniti. Nisu pesaci krivi zato sto je bankina na biciklistickoj stazi niti su pesaci krivi sto ih mrzi malo zaobici Korzo.
Ej neko Odgovori
Jesu bezobrazni biciklisti u centru grada ne mozemo mirno setati sa decom
Nemanja Odgovori
Vozis bajs po putu, i bole te uvo.
Ahnen Odgovori
Kazniti sa 10.000 rsd pa nece viziti po centru!
UMPAHPAH Odgovori
Svi smo mi bahati i nekulturni i biciklisti i vozaci automobila i motocikala, i dobro je neko rekao dok god budemo prebacivali krivicu sa jednih na druge nista se nece promeniti. Svi treba da budemo tolerantniji jedni prema drugima. Ne, nisu biciklisti krivi sto nemaju redovno uredjenu biciklisticku stazu ali nisu ni vozaci automobila krivi tome pa da ovi voze po putu umesto po biciklistickoj stazi... sve je u voj drzavi nakaradno samim tim u u ovom gradu sto se odnosi i na (ne) kulturu u saobracaju. Vozim bicikl i kada god mogu krsim pravila svesno( po mom uverenju bezedno po ostale ucesnike saobracaja sto verovatno nije tako pogotovo iz ugla drugih ucesnika u saobracaju) Korzo je samo jedan primer ali ima ih jos mnogo u saobracaju. autu nece biti nista ako udari biciklistu ali biciklisti hoce! naravno ovo znaci da biciklisti prevashodno treba da misle na sebe jer ce njih boleti kada ih neko udari ali isto tako to ne daje pravo vozacu auta da jurcaju i"kasno" koce blizu raskrsnice
UMPAHPAH Odgovori
i jos jedna stvar koju bih da mogu strogo kontrolisao je mobilni telefon! svi ucesnici zaobracaja od pesaka do vozaca autobusa ga koriste, kada vidim pesaka kako prelazi pesacki a bulji u telefon i ne gleda ni levo ni desno nego samo prelazi sa misljenjem da on ima prednost jer prelazi na pesackom prelazu, a jos gore je kada biciklista vozi i koristi telefon... ne znam sta je gore ali to nije ni bitno. cinjenica je da mobilni telefon odvraca paznju i da je opasan za sve ucesnike saobracaja i treba mnogo zesce da se kontrolise i sankcionise. koliko puta ste se zamalo "zakucali" u auto ispred sebe jer vam je stigla poruka i vi samo skrenuli pogled da vidite od koga je??..
GAGA Odgovori
Biciklisti, koji nemaju položenu A ili B kategoriju, bi isto trebali da budu upoznati sa pravilima u saobracaju (narocito pravila vezana za kružni tok i značenja saobraćajnih znakova).
C
Pa evo ja nemam položeno ali se usuđujem da kažem da znam zops, psp,... od onih sa dozvolom.
ČINJENICA Odgovori
U jednoj od dve nedavne "Pištaljke" biciklistima se zamera uznemiravanje Nj.V. (Njegovog Veličanstva) Pešaka prilikom bezglavog štrapaciranja širokim Korzom, a u drugoj se, opet, vožnja biciklima upar sa pešacima na pešačkom prelazu kod "Zvezde" pravda navodno uzdignutom bankinom na suprotnoj strani. Da rusvaj, cirkus, rijaliti...jednom rečju ludilo bude potpuno, ne bi čudilo da i jedni i drugi ugrožavaju svoje štićenike nepropisnim parkiranjem, pravdajući isto nedovoljnim brojem parking mesta u gradu. Jedino komunalni policajci, koje je na ulici teže uočiti nego sedmicu na "LOTO" tiketu, ne pokušavaju, niti bi mogli opravdati zalud utrošeno gorivo za službene "škodilake" i svoje mesečne prinadležnosti. Nadzorni organ, ko ili šta je to?
Nino Odgovori
U inostranstvu se prave km i km biciklisticke staze, zamislite, spajaju se biciklisticke staze jedne drzave sa bic. stazom druge i kreira se evropska putna trasa za bicikliste. Sta se desava kod nas? I ono malo biciklisticke staze koje ima je u vecini ocaj, ili parkiraju automobili po njima, moras da izadjes na put gde naravno automobili nemaju strpljenja jer im je dovoljno sto izbegavaju rupcage po putu, jos na to moraju i bicikliste, pa se onda biciklista popne na trotoar, tamo ga naravno mrko gledaju pesaci. Pa se nadje biciklista koji nocu nije osvetljen, vozi pijan ili danju zamislja da je na Tour de Franceu pa tera bez obzira. Ocajni vozni putevi, trotoari, biciklisticke staze, sramota za nas grad. Svi smo pomalo krivi, ali je najveci problem u svim putevima i vlasti gde nazalost ni jedna nije bolja od druge.
sumaf Odgovori
Stvarno, ali stvarno...
Koliko smo postali primitivni...
Označiti biciklističku traku sa žutom linijom, a ne samo tu, nego i prema fabrikama, tamo gde ljude zarade (za poreze...) Očigledno je lakše da se kuka, nego da se uradi nešto.
Već u Segedinu ima te žute linije, označene za bicikliste, tamo gde ne postoji staza njih. A o čemu VI pričate!?
Mali tigar Odgovori
Prosto jednostavio uredite biciklisticke staze i stvar ce biti resena drugo malo se ugledajte na neke druge evropske zemlje gde je i kako je uredjeno i gde mogu da voze biciklisti
Biciklista Odgovori
Grad koji ima u centru spomenik legendi kao sto je Ivan Sarić i bicikli radi nesto sto je potpuno nezamislivo na zapadu. Sram vas bilo gradska upravo! Umesto da podsticete i promovisete voznju bicikli, zelen grad, zdravu zivotnu sredinu, fizicku aktivnost, smanjenje izduvnih gasova, smanjenje guzvi u saobracaju, vi ste resili da naplaćujete bezobrazno skupe kazne najsiromasnijima i najugrozenijoj socialnoj skupini. Pogledajte malo kako su stvari uređene u Beču, Ljubljani...
Pozivam sve bicikliste, i ljude dobre volje da se organizujemo u kriticnu masu, i protestujemo sa biciklama na korzo, kao sto su to vec ucinili Beogradjani i Novosadjani. Znam da necete objaviti komentar.
Natasa Odgovori
Nisam biciklista, ali sam letos jednom uzela od drugarice bajs kako bih obavila neke stvari po gradu.
Ja sam se voznjom izmorila, istruckala sve organe i malo malo morala da sidjem sa bajsa.
Zasto? Zato sto su staze OCAAAJ!
dok nisam sela na bajs nisam ni shvatala ovu problematiku. Taj dan sam obisla stvarno pola grada i shvatila da ili su staze ocaj ili ni nemas stazu i gde da vozis.
Cak staza do Palica je po meni preuska...ljudi se rekreiraju, voze bajs, rolere, trce i jwdva imaju prostora da se mimoidju.
Divno bi bilo kada bi neko konacno radio za ovaj grad a ne za svoj dzep.
Ljubica Odgovori
Veći problem od bicikla su vozila u pešačkoj zoni! I nakon 10 časova ima mnogo "dostavljača" i drugih kojima se moramo sklanjati!
A što se tiče bicikla u centru, da su ti nezaovoljni mrdnuli malo iz Srbije videli bi da je to sasvim normalno. Naravno, svi treba da budu oprezniji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.