Komentara: 0
Pregleda: 4402

Crkveni hor "Sveti Roman Melod" prima nove članove

16.08.2016. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Audicija za prijem u crkveni hor održaće se u subotu i u ponedeljak sa početkom u 19 časova u svečanoj sali Crkvene opštine Subotica.
Crkveni hor "Sveti Roman Melod" prima nove članove

Crkveni hor "Sveti Roman Melod" počeo je sa radom 1999. godine pri hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici. Osnovna delatnost hora je negovanje pravoslavne duhovne muzike, svetovne kao i muzike drugih naroda.

Hor možete čuti na nedeljnim i prazničnim liturgijama u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici kao i na mnogim gradskim svečanostima, festivalima i kulturnim događajima od značaja za očuvanje tradicije horskog pevanja koje u Subotici datira još od kraja 19. veka.

Hor je je tokmo svog postojanja dobio brojne značajne nagrade, povelje i medalje. Svake godine hor 14. januara u Subotici organizuje tradicionalni Humanitarni novogodišnji koncert. Tokom 17 godina psotojanja hor je obišao većinu manastira na Fruškoj Gori, centralnoj i južnoj Srbiji (poput manastira Studenica, Đurđevi Stupovi, Mileševa, Crnu Reku i dr.). Van granica naše zemlje hor je bio u Rusiji, Mađarskoj, Švedskoj, Austriji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Horom od osnivanja do danas diriguje prof. Dragana Nikolić.

Crkveni hor "Sveti Roman Melod" prima nove članove

Audicija za prijem u crkveni hor održaće se u subotu (20.08) i u ponedeljak (22.08.) sa početkom u 19 časova u svečanoj sali Crkvene opštine Subotica, na adresi Zmaj Jovina 22.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4402
Povezane teme

hor sveti roman melod

crkveni hor

audicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.