Komentara: 32
Pregleda: 10801

Cineplexx u Narodnom pozorištu?

17.04.2012. u 01:43h
Izvor: Grad Subotica portal
Nakon otvaranja u Beogradu u okviru Delta sitija, i Kragujevca u okviru Plaza centra, Cineplexx bi mogao da bude otvoren i u Subotici i to u okviru zgrade Narodnog pozorišta. Po rečima gradonačelnika, Saše Vučinića, načelni dogovor je već postignut i memorandum o razumevanju će biti potpisan u narednih desetak dana.
Cineplexx u Narodnom pozorištu?

U okviru Narodnog pozorišta koje poseduje tri scene, jedna i to ona kamerna bi bila pretvorena u bioskopsku salu, dok bi preostale dve bile i dalje u funkciji pozorišta. Takođe, dobar deo prostora prema Korzou bi pripao Cineplexxu koji bi u više nivoa izgradio još 4 manje sale, tako da bi u okviru Narodnog pozorišta bilo ukupno pet bioskopskih sala ukupnog kapaciteta preko 600 mesta. Dve veće (na mestu kamerne scene) bi imale po 170 mesta.

Površina iscrtana crvenom bojom na prikazu u nastavku bi pripala Cineplexxu:

Cineplex Subotica (bioskop u Narodnom pozorištu)

Po rečima gradonačelnika, veliki problemi postoje kada je finansiranje Narodnog pozorišta u pitanju. Subotica, Vojvodina pa i Srbija nemaju tolika sredstva, potrebna za završetak ovog projekta, pa se kao rešenje nametnuo privatni kapital. Prostor u okviru zgrade se neće prodavati privatnom licu, već će se dati u zakup na više godina, a za uzvrat će investitor (u ovom slučaju Cineplexx) uložiti sredstva u izgradnju i opremanje dela prostora. Na taj način će se olakšati izgradnja, ali i održavanje objekta, a grad će pored pozorišta dobiti i bioskop koji podjednako nedostaje. Kako naglašava Vučinić, vodilo se računa da privatno lice bude iz sfere kulture jer se ipak vodi računa o tome da je zgrada Narodnog pozorišta pre svega kulturni objekat iako se u daljoj komercijalizaciji viška prostora ne isključuju drugačiji sadržaji koji bi se ukopili u osnovnu namenu objekta.

Navedene informacije nam je potvrdio i direktor distributerske kuće „MCF MegaCom Film“ Igor Stanković koji je dodao da će u Subotici kao i u drugim gradovima na Balkanu Cinaplexx biti potpuno digitalizovan.

Cineplexx

„Cineplexx“ je deo velike evropske porodice „Cineplexx“ multipleksa, čije je sedište u Beču. „Cineplexx“ multipleksi su bioskopi sa najnovijom digitalnom tehnologijom – srebrnim ekranima koji obezbeđuju visok kvalitet slike, i profesionalnim Dolby ozvučenjem koje obezbeđuje visok kvalitet zvuka. Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu.

Djomla

Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 32
Pregleda: 10801
Povezane teme

Saša Vučinić

bioskop u Subotici

Narodno pozorište

cineplexx subotica

cineplex subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.