• Pregleda: 1406

Cilj je uspostavljanje regionalne saradnje, kažu u Gerontološkom centru

Juče u Muzeju kulture naroda u Budimpešti održana je svečanost povodom 15.godina od osnivanja Mađarskog udruženja direktora i stručnih radnika. Jedini predstavnici iz Srbije bili iz Gerontološkog centra i dogovoreno je da se nastavi saradnja za prekogranične IPA projekte. Ideja je da se intezivira regionalna saradnja između socijalnih ustanova.
Cilj je uspostavljanje regionalne saradnje, kažu u Gerontološkom centru

U planu je da se realizuje sličan projekat kao sa Hrvatskom, koji predviđa uvođenje virtuelnog Gerontološkog centra, otvaranje novih gerontoloških klubova i niz drugih projekata iz otvorene zaštite.

Gerontološki centar ima tradicionalnu dobru saradnju sa Republikom Mađarskom. Ideja je da poboljša saradnja socijalnih ustanova u regionu, je je to jedini način da se dođe do novca za realizaciju projekata.

Predstavnici socijalnih ustanova Mađarske i Subotice kažu da samo preko evropskih fondova može da se uzme novac za realizaciju projekata. Gerontološki centar u Subotici je samo preko fondova Evropske unije u proteklih devet meseci dobio 300.000 evra za realizaciju niza prekograničnih projekata.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Bunjo Odgovori
Mislim da je krajnje vreme da nadležna revizija prekontroliše poslovanje najprofitabilnijeg preduzeća(Gerontološki centar) u poslednjih deset godina. Ako bude čist onda odmah Ivaniševića za Predsednika.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.