Komentara: 14
Pregleda: 7458

Čestitke povodom Vaskrsa

09.04.2015. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Vernici koji obeležavaju Uskrs (Vaskrs) po Julijanskom kalendaru u nedelju će proslaviti ovaj najveći hrišćanski praznik, Hristovo vaskrsnuće, a tim povodom usledile su čestitke predstavnika grada - gradonačelnika i predsednika skupštine.
Čestitke povodom Vaskrsa

Uskrs (Vaskrs) je najveći je hrišćanski (crkveni) praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život - vaskrsenje. Po hrišćanskom verovanju, to se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedelje posle Velikog petka.

U prazničnoj čestitki gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine Ilija Maravić poželeli su svim Subotičanima koji slave Vaskrs da ovaj najveći praznik provedu u miru i slozi, okruženi porodicom i prijateljima.

- "Neka Vaskrs bude praznik preporoda, nade, poverenja i ljubavi, i neka nas njegova poruka podseti na istinu koja u sebi nosi veru u budućnost, i upozori na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja." - stoji u zajedničkoj čestitki gradonačelnika i predsednika skupštine grada.

Čestitke povom najradosnijeg hrišćanskog pranika upustio je prezviter Zoran Angelov.

- "Draga braćo i sestre, draga deco, povodom najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, Hristovog vaskrsenja, želim da u ime Pravoslavne crkve Svetog Vaznesenja gospodnjeg pozdravim sve vas sa najradosnijim pozdravom Hristos vaskrese, jer da Hristos niej vaskrsao, po rečima Aposlola Pavla, uzalud bi bila naša vera, uzalud bi bilo i naše nadanje, a pošto je Hristos vaskrsao i time otkrio i potvrdio da naša sveta pravoslavna i hrišćanska vera nije samo religija, niej samo etika i moral, nego pre svega i iznad svega je istinski život u Hristu. Zato smo i mi Pravoslavci pozvani ne samo da verujemo nego i da živimo život u skladu sa našom pravoslavnom verom. Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese." - poručio je prezviter

Čestitiku povodom uskršnjih praznika svim vernicima uputio je biskup Ivan Penzeš.

- "Hrišćanska braćo i sestre, slušajmo i čitajmo evanđeoske izveštaje, pisma koja su nam ostala kao zapis vere prve crkve. Ona svedoće da Isus treba vaskrsnuti od mrtvih. AKo želimo biti iskreni, upravo je ta usmerenost prema večnosti u nas usađena kao duboka čežnja našeg srca i nemirno je srce naše ako zalutamo drugim putem i kao cilj tražimo nešto drugo. Ovim mislima želim vernicima srpske sestrinske Pravsolavne  crkve srećan Uskrs sa tradicionalnim pozdravom Hrisos vaskrese." - stoji u čestitki biskupa Penzeša

Čestitkama i najlepšim željama pridružuje se i redakcija sajta subotica.com, uz želje sugrađanima da ga proslave u dobrom zdravlju, radosti, blagostanju i u krugu svojih najdražih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 14
Pregleda: 7458
Povezane teme

Uskršnja čestitka

Vaskrs

Uskrs

jene maglai

ilija maravić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.