Komentara: 5
Pregleda: 1207

Čas anatomije za Kiša

14.10.2021. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Čas anatomije za Kiša

Povodom obeležavanja godišnjice od smrti Danila Kiša, u petak, 15. oktobra, Književni klub Fondacije koja nosi njegovo ime organizovaće u Omladinskom klubu "Skladište" od 20 časova radionicu koja je interaktivna i predstavlja čas anatomije, odnosno seciranje književnih dela radi što bolje analize, razumevanja i saglasja.

Članovi kluba će čitati svoje radove i međusobno ih kritikovati i analizirati, a istu priliku imaće i svi posetioci, koji mogu da donesu svoje radove i podele ih sa prisutnima.

Čas anatomije za KišaIstog dana, Kišu u sećanje, na društvenim stranicama Fondacije "Danilo Kiš" na svaki put sat biće objavljena po jedna njegova misao, koju je tokom svog književnog života podelio sa svetom u svojim svevremenskim delima.

Danilo Kiš je preminuo 15. oktobra 1989. godine, a bio je jedan od deset najvećih svetskih pisaca druge polovine 20. veka. Rođenjem u Subotici, učinio je naš grad bogatijim za još jednog stvarajućeg čoveka. Budio je misao, razbuktavao polemiku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1207
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.