Komentara: 1
Pregleda: 2574

Bogat vikend mlađih kategorija hokejaša Spartaka uz istorijski debi ženskog tima

24.02.2015. u 09:52h
Izvor: Subotica.com
Hokej klub "Spartak" prethodnog vikenda nastupio je na nekoliko turnira u Srbiji i inostranstvu, a tom prilikmo nastupio je veliki broj talmičara mlađeg uzrasta, a debitovala je i ženska selekcija (U10).
Bogat vikend mlađih kategorija hokejaša Spartaka uz istorijski debi ženskog tima

U subotu u Novom Sadu održana su 2 mini turnira u dve uzrasne kategorije, na kojem su učestvovale po dve ekipe iz HK "Spartak" i iz HK "NS Stars" (Novi Sad). Ono što je najinteresantnije oko ovih nastupa jesu činjenice da su svoj prvi nastup na jednom turniru imali najmlađi hokejaši, koji su ove sezone iz Školice klizanja prešli u Školu hokeja, zadužili svoje kompletne hokejaške opreme i počeli vredno da treniraju "najbrži kolektivni sport na svetu". Odigrali su ukupno 3 utakmice i maksimalno uživali sa svojim vršnjacima iz Novog Sada. Rezultat je bio u drugom planu, i sva deca su svojim zalaganjem i prikazanim znanjem zaslužili sve pohvale i pobedu.
 
HK "Spartak" U6 BELI: Bulatović Danilo, Nimčević Andrej, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Prčić David i Merković Bojan. HK "Spartak" U6 PLAVI: Nađ Mateja, Milodanović Filip, Gubičak Leon, Večić Saša, Bem Karlo i Temunović Vanja.

Bogat vikend mlađih kategorija hokejaša Spartaka uz istorijski debi ženskog tima

Istog dana u Novom Sadu svoj nastup su imale i ekipe U10 (B ekipa) i Spartakov tim devojčica, koji su takođe sa 2 ekipe iz Novog Sada odigrale svoj mini turnir. Opet jedna zanimljivost jeste činjenica da je ovo prvi put u istoriji HK "Spartak" da je jedna selekcija, sastavljena samo od devojčica, nastupila na jednom turniru i odigrala sve svoje utakmice samostalno. Da bi podatak bio još interesantniji, dokaz je da su devojčice uspele da izvojevaju sve tri pobede iz isto toliko utakmica.

HK "Spartak" U10 B: Đukanović Luka, Varga Adam, Feher Čongor, Kovačević Nikola, Vučić Aleksa, Mirnić Valentin, Bukvić Nikita, Fazekaš Luka i Stantić Dario. Trener: Morris Nolan. HK "Spartak" - devojčice: Pavlović Melanija, Miklenović Mellanija, Vinčić Smiljana, Sekulić Elena, Velček Milica, Hajdu Nikolett, Stantić Sara, Kovačević Iva, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Rac Sabo Lilla, Kujundžić Ena. Trener: Brestovac Uroš i Schroeder Donald.

U subotu na Gradskom klizalištu u Subotici selekcije U12 i U16 su imale svoje utakmice Prvenstva Srbije protiv ekipe HK "Crvena zvezda".

Selekcija U12 je posle velike borbe i utakmice visokog tempa na kraju ipak izgubila meč od lidera šampionata sa 2:3 (0:1 1:1 1:1), iako je domaćin poslednji gol primio samo 4 minuta pre kraja utakmice. Svi igrači su pokazali maksimalni trud i želju za sportskim nadmetanjem, a na golu je izuzetno raspoložen bio Luka Sudarević, koji je odbranio veliki broj šuteva gostujućih hokejaša.

Sastav HK "Spartak" U12: Sudarević Luka, Burger Aleksa, Konkolj Šok Henrik, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidaković Matej, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Herbatin Oliver, Kiš Matej, Kostić Luka, Pećerić Petar i Šandor David.

Selekcija U16 kombinovane ekipe HK Spartak/NS Stars je posle preokreta i takođe veoma kvalitetne utakmice uspela da savlada svoje vršnjake iz Beograda rezultatom 4:2 (1:1 2:1 1:0) iako su u prvoj polovini utakmice bili slabiji protivnik. Pred kraj 2/3 i u 3/3 domaći hokejaši su preuzeli inicijativu i uz poboljšanu efikasnost savladali Crvenu zvezdu.

Iste selekcije su dan kasnije dočekale ekipe HK "Partizan". Zbog velikog pljuska koji je počeo oko 16h u Subotici, na žalost selekcija U12 je morala da otkaže svoju utakmicu (previše vode na ledu), dok su se padavine oko 19h smanjile, led je osposobljen i selekcija U16 je imala svoj nastup:

HK "Spartak/NS Stars" - HK "Partizan"  4:8  (0:4 2:3 2:1)

HK "Spartak/NS Stars" U16: Velašević Miloš, Kojić Miloš, Pavlović Filip, Okulić Slobodan, Brcan Ljubomir, Katančić Denis, Tancoš Tamaš, Nešić Mate, Pejović Nemanja, Katančić Erich, Subotić Srđan, Lošonci Adam, Kastel Viktor, Mirkov Petar i Racić Andrija. Trener: Jaramazović Zoran i Brestovac Uroš.

U nedelju je selekcija U8 imala svoj turnir B kategorije u Kiškorošu (Mađarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice, i gde su ostvarili 3 pobede i 1 nerešen rezultat, što je bilo dovoljno za zasluženo 1.mesto na ovom turniru. Posle malo više od 2 meseca provedenih na ledu, ekipa je sazrela i počela da koristi veći deo svojih sposobnosti i kapaciteta, a u svakom slučaju, uz kontinuirani rad, može se očekivati i te kako napredak u igri.

Bogat vikend mlađih kategorija hokejaša Spartaka uz istorijski debi ženskog tima

Postignuti su sledeći rezultati: Spartak - Kiškoroš  3:0, Spartak - Sapa 19  4:0, Spartak - Vašaš     2:2 i Spartak - Tisza Volan  9:0.

Za HK "Spartak" U8 su nastupili: Hajdu Mark, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Kuntić David, Nimčević Nemanja, Pećerić Slaven, Prčić David, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Miladinović Stefan i Benčić Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2574
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

gradsko klizalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.