Komentara: 0
Pregleda: 2951

Bluz za početnike i koncert Blues time benda u "Skladištu"

15.04.2013. u 14:18h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U petak, 12. aprila 2013. godine u Omladinskom klubu „Skladište“ predavanje BLUZ ZA POČETNIKE održao je pisac i muzičar Robert Tili. Nakon predavanja posetioci su prisustvovali koncertu subotičke muzičke grupe Blues Time Band.
Bluz za početnike i koncert Blues time benda u "Skladištu"

Blues Time Band je osnovan u Subotici, krajem oktobra 2012. godine. Orijentacija im je urbani bluz, soul i rok-bluz muzika. Nastupali su u „Mojo“ klubu u Senti, na džez-festivalu „Nisomnia“ u Nišu, kao i mnogim subotičkim klubovima i barovima. Postavu sačinjavaju: Robert Tilly (vokal, usna harmonika), Santa Zoltan (bubnjevi), Garai Robert (bas gitara) i Boris Mećava (gitara).

Robert Tili (1959, Subotica), pesnik, prozaista, likovni umetnik i muzičar. Od 1982. do 2012. objavio je 18 naslova, u štampanom i elektronskom obliku. Prevodi poeziju s engleskog i mađarskog jezika, autor je enciklopedije bluza i (savremenog) džeza.

Dobitnik je nagrade „Dr Ferenc Bodrogvari“ (1999) za knjigu irskih bajki, koju je sam ilustrovao. Dobitnik književne nagrade “Miroslav Dereta” za roman “Izdah iz staklenika” 2012. godine. Vodio je i uređivao samostalne emisije na TV stanicama K23, YU Eco i Super TV. Honorarno uređuje i vodi muzičke i književne autorske emisije na Radio Subotici. Trenutno radi kao autor pet emisija na subotičkom radiju i vodi Radionicu kreativnog pisanja pri Fondaciji „Danilo Kiš“ u Subotici.

Bluz za početnike i koncert Blues time benda u "Skladištu"

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 11 godina i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2951
Povezane teme

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.