• Pregleda: 1019

Besplatna kontrola zdravlja sutra na Makovoj sedmici

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 16. jula, u prostorijama Mesne zajednice Makova sedmica. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra na Makovoj sedmici

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Takođe, svi pušači će moći da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i da dobiju savete za prestanak pušenja. 

Istog dana, volonteri Crvenog krsta Subotica će podeliti pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima ove mesne zajednice.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već devetu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.