Komentara: 17
Pregleda: 20446

Autobus popularniji od voza

25.01.2013. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco
Tokom 2012. godine autobusima Subotica-transa prevezeno je 9 miliona i 500 hiljada putnika, dok je železnički saobraćaj u toku godine koristilo 620 hiljada putnika.
Autobus popularniji od voza

U preduzeću “Su-trans” navode da je primetno zaustavljanje trenda pada, dok se u železničkom saobraćaju trend pada nastavio. Ono što je zajedničko kod oba preduzeća jeste da ekonomska kriza, odnosno ukidanje radnih mesta, direktno utiče da kvantitet njihovog rada.

Tokom 2010. godine želežnički saobraćaj koristilo je 780 hiljada punika, tokom 2011. 660 hiljada putnika, dok je ove godine taj broj pao na 620 hiljada. Iz godine u godinu taj broj konstanto opada, što u preduzeću “Železnica Srbije” jednim delom pravdaju ekonomskom krizom. Najfrekventija pruga jeste destinacija Subotica-Novi Sad-Beograd, zatim Subotica-Sombor, dok je prevoz ka Senti i Horgošu najmanje iskorišten, iz više razloga.

U Subotica-transu navode da sa zadovoljstvom mogu da konstantuju da je trend opadanja prevezenih putnika konačno prestao i da se tokom 2012. godine samo gradskim prevozom prevezlo 6 miliona i 255 hiljada putnika. Kada je reč o prigradskom, međumesnom i turističkom prevozu, broj prevezenih putnika je oko 3 miliona i 200 hiljada.

U JP “Železnica Srbije” navode da se nadaju da će modernizacijom nekoliko vozova kao što su “Ruskinje” tipa 711 povratiti određeni broj putnika, koji neće znatno uticati na veći postotak preveženih putnika, ali će donekle popraviti to stanje, dok u preduzeću “Subotica-trans” kažu da se ipak nadaju boljitku kada je reč o privrednim aktivnostima u gradu, kako bi ponovo kao nekada prevozili radnike do svojih radnih mesta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 20446
Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

vozovi

javni prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.