Komentara: 1
Pregleda: 1637

Atletika: Novi lični rekordi Spartakovih juniora na memorijalu u Beogradu

07.05.2018. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Izuzetan nastup mladih atletičara Spartaka Darija Bašića Palkovića (2003) i Maksima Puškara (2004) na međunarodnom juniorskom memorijalu "Dr Aleksandar Marinković" u Beogradu, na atletskoj stazi na Vojnoj akademiji gde su u konkurenciji i do 4 godine starijih atletičara popravili lične rekorde u disciplini 800m istrčavši 2.05:48 (Darijo) i 2.05:90 (Maksim).
Atletika: Novi lični rekordi Spartakovih juniora na memorijalu u Beogradu

Po jakom vetru u izuzetno jakoj konkurenciji atletičari Spartaka su od starta krenuli u beskompromisnu borbu prošavši 26:90 i 27:30 na 200m i 59 sekundi na 400m te 1.31 na 600m i nastavili do samog kraja da prate u izuzetno jakom finišu vodeću grupu u kojoj su neki od atletičara ispunili normu za evropsko mlađe juniorsko prvenstvo, što samo govori u kakvoj konkurenciji su trkači iz Subotice branili boje svog kluba i grada.

Ovaj miting organizovao je Atletski savez Beograda u sećanje na Dr Marinkovića, koji je bio uspešni trener rekordera Srbije I nekadašnjeg rekordera Evrope u skoku u dalj, Nenada Stekića. Miting je bio prepun kvalitetnih rezultata I ispunjenih normi za najveća takmičenja, što još više daje na težini izuzetnim vremenima koja su Spartakovi atletičari ostvarili.

Ovim je završen prvi deo takmičarske sezone i sada predstoji završni finiš za Državno prvenstvo koje se održava na istom ovom stadionu krajem maja 2018.

U međuvremenu, sledeće sedmice Maksim će trčati trku na 3000 na mitingu u Beogradu, u sklopu svojih priprema za discipline 2000, koju bi po planu trebalo da trči na državnom, dok će Darijo nastaviti da prikuplja brzinu učešćem na školskom prvenstvu Vojvodine koje se održava 17. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1637
Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.