• Pregleda: 2810

Atletičarka Luna Vodana Jović prvakinja Srbije na 400m uz ostvarenu normu za Svetsko prvenstvo

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je prvenstvo Srbije za mlađe juniorke i juniore u atletici na kome je subotička atletika postigla jedan od najvećih uspeha u poslednjih nekoliko godina.
Atletičarka Luna Vodana Jović prvakinja Srbije na 400m uz ostvarenu normu za Svetsko prvenstvo

Po prohladnom i vetrovitom vremenu u trci svoje dosadašnje karijere Luna Vodana Jović  (1998) je postala prvakinja Srbije za mlađe juniorke za 2015. godinu na 400m, istrčavši u procesu i svoj lični rekord (56.76), što je ujedno norma za Svetsko prvenstvo za mlađe juniorke.  Osim toga ovo je bio najbolji rezultat na prvenstvu Srbije u ženskoj konkurenciji po tablicama IAAF (972 poena)

Ovim uspehom Luna Vodana je ostvarila sve uslove da predstavlja Srbiju na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniorke koje će se održati u Sremskoj Mitrovici za desetak dana.

Drugog dana prvenstva Luna Vodana je učestvovala u trci na 200m gde je u izuzetnoj konkurenciji izborila finale i u finalnoj trci se borila do same linije da osvoji medalju, ali je ipak u konkurenciji sprinterki zaostala vrlo malo i zauzela 4. mesto.

U istom finalu je učestvovala i mlada nada Spartaka iz Subotice Jovana Vukas (2001), koja je tri godine mlađa od svoje konkurencije i koja je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila odlično sedmo mesto.

Pred Lunom se nalazi još prvenstvo Srbije za starije juniore u Beogradu koje se održava sledeće sedmice, zatim Balkanijada, a ukoliko dobije poziv reprezentacije Srbije i prvenstvo sveta za mlađe juniorke u Kolumbiji krajem jula.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
rekreativac Odgovori
Bravo Luna, a i ostali atletičari. Kada se zna u kakvim uslovima trenirate onda su vaši rezultati daleko iznad proseka.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.