Komentara: 15
Pregleda: 6722
Foto

10 godina Simensa u Subotici

10.09.2013. u 17:20h > 22:29
Izvor: RTV City
Kompanija Simens je danas u Velikoj većnici Gradske kuće obeležila 10 godina uspešnog poslovanja fabrike za vetrogeneratore u Subotici. Proslavi jubileja prisustvovala je i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.
10 godina Simensa u Subotici

Danas Siemens zapošljava 696 ljudi i važi za jednog od 10 najvećih izvoznika u Srbiji. Kako je navedeno jubilej se proslavlja zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanju rokova, procedura i standarda, kao i stalnim ulaganjem u proizvodnju i ljude. Takvim poslovanjem Siemens postaje jedna od najvećih kompanija u našoj zemlji koja pozitivno utiče na ekonomiju zemlje i rast celokupne srpske privrede.

Planovi za budućnost ćerke Nemačke multinacionalne kompanija čiji se proizvodni pogon nalazi u Industrijskoj zoni Mali Bajmok su, prema rečima generalnog direktora Siemens d.o.o. Beograd Tihomira Rajlića, optimistične, jer za narednih 5 godina ova kompanija planira da investira u nove pogone i duplira broj zaposlenih. Najavljen je i zaokret u proizvodnji giganta:
- Radićemo motore za trakciju, motore za šinska vozila. To je potpuno druga tehnologija i zahteva sasvim drugačija znanja. Ako vam danas obećam da ćemo podvojiti broj zaposlenih mislim da će tako biti u sledećih pet godina. Kako će se to razvijati za četrnaest, petnaest ili šesnaest godina to je ipak stvar našeg razvoja ovde, ne Simensa. Simens bi to radio već sutra, ali mislim da još nismo u stanju da to preuzmemo, ali su takvi planovi i ja mislim da ćemo ih ostvariti - rekao je on.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović čestitala je ovoj kompaniji jubilej i poželela sreću i uspeh u daljem radu:
- Čestitam vam na tome što zapošljavate mlade ljude, što je prosek, koliko sam videla 31. godina, što u velikoj ekonomskoj krizi koja postoji u prethodnih par godina vi i dalje zapošljavate ljude. A naročito vam čestitam na tome što imate jasne planove za narednih pet godina - rekla je Mihajlović.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić ovom prilikom istače značaj jubileja ove kompanije za Subotičane, jer kako je rekao, ona je svojim dolaskom utrla put i najavila dolazak drugih stranih investitora, naročito u prethodne tri godine:
- U simboličkom smislu prisustvo ovako jedne ozbiljne kredibilne fabrike potvrdilo je višedecenijsku tradiciju ozbiljne industrijske proizvodnje, nešto po čemu je Subotica posebno 80-tih godina prošlog veka bila poznata. Svojim dolaskom vi ste tu tradiciju potvrdili - kaže Dulić.

Izvor: RTV City
10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici 10 godina Simensa u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6722
Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

simens srbija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.