Komentara: 4
Pregleda: 2533
Foto

Vrtić "Mali talenti" ispratio petu generaciju mališana

05.06.2021. u 09:00h
Sponzorisani sadržaj
Edukativnom i zabavnom predstavom "Put oko sveta" i podelom diploma, vrtić "Mali talenti" ispratio je još jednu generaciju mališana, koji će od septembra po prvi put sesti u školske klupe.
Vrtić "Mali talenti" ispratio petu generaciju mališana

Koji su glavni gradovi, najviše planine, najduže reke, tradicionalna jela i muzika država sveta, deca su recitovala u glas, te kroz glumu i ples predstavila sve ono što su savladala tokom predškolskog vaspitno-obrazovnog programa svojim vaspitačima i roditeljima. Upravo je to i bio cilj predstave "Put oko sveta", objasnila je Maja Gabrić Stipić, master psiholog i vlasnica vrtića "Mali talenti", da se kroz igru deca upoznaju s kulturom, tradicijom i umetnošću različitih zemalja.

- Uvek pravimo oproštajnu priredbu za decu koja od septembra polaze u školu, a ovo je bio prvi put da je program u potpunosti uobličen u predstavu koja traje sat vremena, što se pokazalo kao pun pogodak. Nakon predstave smo upriličili svečani oproštaj sa decom i njihovim roditeljima i zahvalili im se na divnoj saradnji i ukazanom poverenju - kazala je Gabrić Stipić.

Vrtić "Mali talenti" postoji već sedam godina, a u radu sa decom vaspitači se vode Montesori principima, kako bi omogućili mališanima da se samostalno razviju i kreiraju svoju ličnost. Takođe, primenjuju i NTC sistem učenja, a kako je vrtić i deo "eTwinning" projekta, na onlajn platformi razmenjuju ideje i iskustva sa vaspitačima iz celog sveta.

- Jedan od projekata je bio pravljenje šešira sa obeležjima svoje države i naši mališani su pravili šešire sa obeležjima Subotice i Srbije, dok su to istovremeno radila i deca u Turskoj, Italiji, Španiji, a potom smo fotografije razmenili na platformi i podelili svoja iskustva sa vaspitačima - objasnila je Gabrić Stipić, koja ističe da se suština dobrog rada sa decom krije u tome da se edukativni sadržaji predstave na zabavan način, tako da deca uče kroz igru. - Kada deca krenu u školu, često se roditelji oduševe koliko toga su već naučila u vrtiću, a da im to nije bio napor, nego uživanje, jer primenjujemo različite metode rada koje su deci inspirativne. Uvek se trudimo da podržimo njihov  istraživački duh, da sami dođu do odgovora ili rešenja problema, da nešto samostalno spoznaju svojim čulima, a ne samo da im plasiramo suvoparne informacije.

Vrtić "Mali talenti" nalazi se u Ulici braće Radić br. 3, a radi sa decom svih uzrasta, od jaslenih grupa do polaska u školu. Za više informacija i mogućnosti upisa, možete pozvati na broj telefona 065/25-25-271.

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 5 dana
Komentara: 4
Pregleda: 2533
Povezane teme
vrtić vrtić mali talenti dečja predstava predstava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.