Komentara: 7
Pregleda: 2597
Foto

Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"

13.10.2022. u 15:05h
Sponzorisani sadržaj
Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija juče je data na upotrebu moderna učionica, koju su opremile firme "ErdSoft" i "Sonrisa"
Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"

Ideja i koncept učionice potiče od direktora "ErdSofta" Daniela Erdudca, a vrednost projekta je oko 3 miliona dinara. Cilj je bio da se VTŠ obogati modernom, privlačnom učionicom, kako bi se mladi podstakli da ostanu u zemlji. Ideja nije nova, s obzirom da je "ErdSoft" od 2011. aktivan u Subotici, a cilj firme je da mladima obezbedi mogućnost za zdravu i uspešnu karijeru u svom okruženju.

Erdudac se osvrnuo na svoje studentske dane i ispričao kako ga je programiranje oduvek privlačilo i kako je još za vreme studiranja počeo da radi. Ubrzo on sam više nije mogao da obavlja sve radne zadatke, stoga je počeo da zapošljava kolege. Dobijali su sve veće projekte i sve značajnija priznanja. U jednom trenutku su se našli i među 100 kompanija u Srbiji, koje se najbrže razvijaju.

- Smatram da su konkurentne i visoke plate neophodne, ali da bi se dobri programeri zadržali u zemlji, potrebno je i da su kancelarije lepe, a prateći programi i usluge bogate - istakao je Erdudac.

Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"Jedan od najvažnijih ciljeva kompanije "ErdSoft" je stvaranje okruženja, u kojem će programeri rado ostati i raditi. Prepoznavši i snagu zajedničkih poduhvata, "ErdSoft" je vrlo brzo postao deo "Sonrisa grupe" – a zahvaljujući sve većim projektima i mogućnostima, direktor "Erdsofta" odlučio je da kabinet svog najomraženijeg predmeta, pretvori u ambijent, koji će biti prijatan i motivisaće studente da ostvare svoj puni potencijal.

"Sonrisa grupa" sarađuje sa mnogim školama i visokoškolskim ustanovama, a teži se ka tome, da i "ErdSoft", kao član grupacije postane sve aktivniji u podršci đacima i studentima. "Sonrisa grupa" aktivno sarađuje i sa Univerzitetom u Segedinu, na kojem oko 700 studenata sluša akreditovani predmet, koji drže Sonrisini predavači. U planu je, da se sličan program pokrene i na VTŠ-u.

Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"Gergelj Dombi govorio je u ime "Sonrise" i istakao kako je u prethodnim godinama odliv mozgova bio velik problem u svetu programiranja, a cilj njihove grupe je bio da se stvori okruženje, koje će se moći takmičiti sa firmama sa zapada, kako na planu plata i naknada, tako i sa aspekta radnog okruženja i uslova rada. Sonrisa Grupa se takođe trudi da podrži i lokalne zajednice, a to čini prvenstveno putem ulaganja u obrazovne ustanove i edukaciju budućih stručnjaka.

Dr Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole se zahvalio kompanijama na podršci. Ispričao je da je na radiju čuo vest vezanu za potražnju za raznim zanimanjima i osećao je veliko zadovoljstvo, kada je konstatovao da je potražnja za inženjerima i informatičarima ogromna, a na Visokoj Tehničkoj Školi se upravo ovi profili upisuju. Dr. Firstner je istakao, kako se nada, da će studenti iskoristiti priliku koju im ova savremena učionica pruža i da će biti još uspešniji u svojoj daljoj karijeri.

Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"Prof. dr Zlatko Čović, zamenik direktora Visoke tehničke škole je ispričao, da se Erdudaca seća iz škole, a Danielu je već i tada bilo jasno da je sklon razmišljanju na nove načine, što je prvo pokazao u programiranju, a kasnije i u poslovanju. Osvrnuo se na činjenicu, da je profesorima VTŠ kao drugi dom, a radove na učionici su doživeli kao radove u svom domu. Ispričao je okupljenima, da je VTŠ drugi u zemlji, još 1997. godine uveo informatiku, kao obrazovni profil, a kad su dobili internet, studenti su imali mogućnost da od 20 do 8 časova koriste internet, što je za njih tada bila velika stvar. Danas se studenti raduju drugačijim stvarima, jedna od njih je svakako i ova multifunkcionalna prostorija, a na njoj se i zahvalio obema kompanijama. Istakao je, da se nada, da će sadašnji studenti biti budući direktori, te da će se i oni vraćati u svoju školu, kao parneri, saradnici ili da rade na zajedničkim projektima.Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"

Nakon svečanih govora, usledila su pitanja i okrugli sto. Učesnici su govorili o tome koliko je važno da industrija aktivno učestvuje u obrazovanju i da je jako bitno, da studenti nauče da razmišljaju i da znaju, da imaju mogućnost da se zaposle u struci u svom rodnom gradu. Pričali su o tome, kako je Zakon o visokom obrazovanju dosta rigidan, kada je u pitanju akreditovanje novih programa, što u ovako turbulentnom okruženju predstavlja problem, ali postoje predmeti i programi, koji su slobodniji i na taj način omogućuju kompanijama, da i one učestvuju u edukaciji studenata.

Učesnici smatraju, da bi saradnici "Sonrise" i "ErdSofta" mogli studentima da pruže praktična znanja, ne samo u vezi tehnologija, već i sa područja timskog rada, upravljanja stresom, komunikacije sa ljudima itd.

Visoka tehnička škola bogatija za moderno opremljenu učionicu - donacija "ErdSofta" i "Sonrisa grupe"

Nakon svečanosti, učionica je predata studentima na korišćenje. U kompaniji "ErdSoft" su izrazili nadu da će im novo okruženje i moderna oprema dati vetar u leđa, da će njihove buduće kolege biti motivisane za rad i da će ostvariti svoj pun potencijal.

Sponzorisani sadržaj
Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa" Učionica na VTŠ opremljena od strane "ErdSofta" i "Sonrisa"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 2597
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

erdsoft

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.