Komentara: 2
Pregleda: 5141
Foto

Šest meseci uspešnog zbrinjavanja naših starijih sugrađana

12.07.2021. u 13:15h
Sponzorisani sadržaj
Šest meseci uspešnog zbrinjavanja naših starijih sugrađana

Otvoren u januaru ove godine, Dom za stara lica "Auxilium BB" je za šest meseci zbrinuo 50 korisnika treće životne dobi, koji na raspolaganju imaju kompletnu uslugu, od smeštaja i ishrane, preko medicinskog nadzora, do mogućnosti za relaksaciju i druženje. Ipak, ovaj Dom nije samo mesto u kojem korisnici mogu da borave do kraja života, već je i mesto gde mogu da se privremeno oporavljaju od težih povreda, operacija ili bolesti, što je do sada iskoristilo 10 naših najstarijih sugrađana, koji su se nakon uspešnog lečenja vratili svakodnevnom životu.

Mesto za oporavak

- U mogućnosti smo da pružimo i takvu uslugu našim korisnicima, koji mogu da borave u Domu onoliko koliko im je potrebno da se oporave nakon povrede kuka, operacije kičme, upale pluća i drugih stanja koja zahtevaju praćenje određeni vremenski period nakon bolničkog lečenja, tako da se nakon oporavka vrate kući, u svoje okruženje. Takođe, "Auxilium BB" tokom leta pruža mogućnost privremenog smeštaja naših najstarijih sugrađana kada su njihova deca ili negovatelji na godišnjem odmoru, kako u tom periodu od dve do tri nedelje ne bi bili sami - priča dr Bojan Bagi, anesteziolog i direktor Doma.

Iako je "Auxilium BB" ustanova socijalna zaštite, u Domu je korisnicima na raspolaganju stručan tim koji svakodnevno brine o njihovim potrebama, a glavna medicinska sestra Doma je Ana Đokić, koja ima više od dve decenije iskustva u radu sa osobama starije životne dobi.

Registrovana ambulanta za zdravstvenu negu u okviru doma

- Naš dom nije bolnica i u njemu ne vlada bolnička atmosfera, ali kako bismo našim korisnicima pružili uslugu najvišeg kvaliteta, imamo registrovanu ambulantu za zdravstvenu negu, medicinske tehničare sa iskustvom, negovatelje i lekare koji svakodnevno obilaze korisnike, a po potrebi angažujemo fizioterapeuta i psihoterapeuta. Imamo ugovore sa poliklinikama "Kuća zdravlja" i "Sente", odakle nam dolaze konsultatni u slučaju potrebe, a pored stručnog nadzora, imamo i animatore koji se bave našim korisnicima - objašnjava dr Bagi, dodajući da se posebna pažnja posvećuje i ishrani korisnika. - "Auxilium BB" poseduje i sopstvenu kuhinju u kojoj se priprema hrana prilagođena potrebama naših korisnika, a u slučaju dijeta, tu je i nutricionista koji za njih izrađuje poseban program ishrane.

Sopstvena kuhinja, prostran lift i ostali uslovi smeštaja

Dom za stare "Auxilium BB", čiji naziv znači oslonac ili pomoć, građen je namenski, tako da može da zadovolji zahteve širokog dijapazona korisnika. Moderno i savremeno opremljeni prostor na tri nivoa, odlično je povezan velikim liftovima za prevoz nepokretnih ili slabo pokretnih korisnika, koji mogu da se smeste u jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne ili četvorokrevetne sobe, opremljene kupatilom, podnim grejanjem i hlađenjem, televizorom, internetom, kao i SOS signalizacijom pored kreveta, tako da u svakom trenutku mogu da pozovu medicinsko osoblje.

Cene, zapravo, nisu visoke - one su na nivou ostalih ustanova za smeštaj starih lica

- Za prijem kod nas, dovoljan je negativan pcr test koji ne predstavlja trošak za korisnika. Cena smeštaja se ne razlikuje značajno od cena u drugim domovima i kreće se u rasponu od 500 do 700 evra mesečno, u zavisnosti od nivoa usluge i smeštaja korisnika. Primera radi, za smeštaj u četvorokrevetnoj sobi, uz zdravstvenu negu, medicinski nadzor i higijenske potrepštine, cena je 600 evra - ističe direktor Doma.

Dom za stara lica "Auxilium BB" se nalazi u širem centru grada, u mirnoj ulici Kalora Milodanovića bb, odvojen od saobraćaja i gradske buke. Za više informacija možete pozvati na brojeve telefona 060/71-55-002 ili 060/71-55-003.

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5141
Povezana vest
Povezane teme
dom za stare auxilium bojan bagi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.