Komentara: 0
Pregleda: 3884

Predstava "Zaboravljene" 21. avgusta na Letnjoj pozornici

10.08.2021. u 13:15h
Sponzorisani sadržaj
Predstava "Zaboravljene" o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, a koje nisu doživele da se njihovo delo vrednuje na način na koji su zaslužile, igraće se 21. avgusta na Letnjoj pozornici na Paliću, s početkom u 21 čas. Ulaznice se mogu kupiti u Caffe "Grunf" i na prodajnim mestima "Tikets-a".
Predstava "Zaboravljene" 21. avgusta na Letnjoj pozornici

"Zaboravljene" je komad o ženama koje su pokazale svoju veličinu, prolazeći kroz neadekvatan tretman naroda kome su toliko dale, na jedan dostojanstven način, ne skrećući pažnju na nanetu im nepravdu, verujući da su sve uradile čistog srca, ne očekujući priznanja. 

Ovo je istovremeno i priča o nama i našem mentalitetu, kao i o kulturi zaboravljanja koju brižljivo gajimo, a jedan od ciljeva predstave je da se, jednom za svagda, zamislimo nad svojim svetonazorima kako bi kao društvo zakoračili u lepšu budućnost.

U predstavi igraju Ana Franić, Vaja Dujović, Sonja Kovačević i Nina Nešković, a komad je sastavljen iz više slojeva, pa se uporedo s navedenim radnjama, razvija i slika položaja žene u našem društvu. Predstava obiluje i muzičkim sekvencama, starim srpskim pesmama, ali i brehtovskim songovima. Dramaturgija je fragmentarna, dinamična i brza, a scena ispunjena ženama i maštovitim rešenjima reditelja, koja predstavljaju spoj plemenith ideja i ukazivanja na neophodnost promene društvenog ponašanja.

Predstava će se igrati 21. avgusta na Letnjoj pozornici, s početkom u 21 čas, a ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu se kupiti u Caffe "Grunf" i na prodajnim mestima "Tikets-a".

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3884
Povezana vest
Povezane teme

letnja pozornica

predstava

predstava na letnjoj pozornici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.