Komentara: 2
Pregleda: 5081

"PerSu" – od komšijskog marketa do domaćeg trgovačkog lanaca

22.04.2021. u 12:30h
Sponzorisani sadržaj
Za četiri meseca, koliko posluje u našem gradu, "PerSu" market postao je jedna od najposećenijih radnji domaćeg trgovačkog lanca, čime su izuzetno zadovoljni. Iz kompanije poručuju da će u ovom duhu nastaviti i svojim vernim kupcima svake nedelje donositi specijalnu ponudu od gotovo 250 različitih artikala na akciji.
"PerSu" – od komšijskog marketa do domaćeg trgovačkog lanaca

"PerSu" market otvorio je vrata Subotičanima u decembru prošle godine, kada je u prijatnom ambijentu od oko 200 metara kvadratnih, sugrađanima dao mogućnost da naprave izbor između 3.500 različitih artikala vodećih globalnih brendova, ali i onih domaćih, odnosno lokalnih. Kako kažu iz kompanije, baš lokalni proizvođači zauzimaju posebno mesto na rafovima njihovih marketa.

- Posebno mesto čuvamo za ono što stiže sa lokalne farme, njive, od lokalnog proizvođača, a predstavlja proizvod vrhunskog kvaliteta. Želimo da motivišemo svoje kupce da kupuju proizvode koji nastaju upravo u njihovim sredinama i time utičemo na ekonomski razvoj zajednice - kaže Darko Bjeloglav iz "PerSu" marketa.

"PerSu" marketi posluju više od dve decenije, sa preko 150 maloprodajnih objekata u više od 90 naseljenih mesta širom Vojvodine i zapošljavaju preko 1.000 zaposlenih. Dragoceno iskustvo rukovodstva ove kompanije, njihovo poznavanje tržišta, potreba kupaca i potencijala razvoja, integrisano je u kreiranje strategije poslovanja, a zahvaljujući tome, danas ovaj lanac objedinjuje 13 trgovačkih preduzeća sa preko 700 maloprodajnih objekata u celoj Srbiji.

- Za nama je veoma dinamična decenija kada je reč o maloprodajnom sistemu u Srbiji. S jedne strane, nastavio se trend dolaska velikih regionalnih i internacionalnih igrača, a s druge strane, kao prirodan odgovor na njih, domaći trgovinski lanci započeli su proces udruživanja. Prateći iskustvo velikog broja sličnih lanaca u Evropskoj uniji, naročito lanca "Edeka" iz Nemačke, pre deset godina "PerSu" marketi bili su jedni od inicijatora osnivanja Domaćeg trgovačkog lanca (DTL), kao jedinstvenog lanca trgovine srednjeg maloprodajnog formata u Srbiji - objašnjava Bjeloglav. - Za poslovanje kompanije "PerSu", kao i za poslovanje ostalih članica lanca, udruživanje je dovelo do postizanja efekta ekonomije obima, tržišne konkurentnosti i cenovne atraktivnosti, kao odlučujućeg faktora kada je reč o krajnjem potrošaču.

Kako ističu iz kompanije, sve članice ove trgovinske alijanse svakodnevno ulažu u svoje zaposlene, unapređuju njihova znanja i veštine, te povećavaju udeo privatnih robnih marki, čime jačaju partnerske odnose sa lokalnim proizvođačima i podstiču ekonomski razvoj lokalne zajednice. Osim toga, razvijaju i "loyalty" programe kojima unapređuju odnos sa potrošačima, a kreiraju i projekte socijalne odgovornosti kroz koje doprinose poboljšanju života svojih sugrađana.

- Ono što je najvažnije, jeste da objekti nisu samo pristupačni, u komšiluku i sa odličnom ponudom, već su pre svega mesto gde se potrošač, uz ljubaznu reč i osmeh svakog zaposlenog, zaista oseća dobrodošlo. Iako su se razvijali, rasli, uvodili u poslovanje mnoge postulate savremenog poslovanja, DTL objekti nisu izgubili ono autentično, onaj komšijski duh, bliskost sa svojim potrošačima - poručuje Bjeloglav.

"PerSu" market u Subotici nalazi se na adresi Matije Gupca 87, a radno vreme objekta je radnim danima i subotom od 6.30 do 21.30 časova, a nedeljom od 7 do 20 časova.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 3 nedelje i 1 dan
Komentara: 2
Pregleda: 5081
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.