Komentara: 1
Pregleda: 2801

Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"

24.01.2024. u 09:24h
Sponzorisani sadržaj
Edukativni centar "Th!nk" nudi veliki broj edukacija i radionica, koje vašem detetu mogu pružiti usavršavanje iz različitih oblasti "Logischool" - programiranje, "Eloquence" - jezici, "LevelUp" - razvoj intelektualnih veština kroz različite aktivnosti, "Flying colours" - crtanje i slikanje. Od sada, ovaj edukativni centar nudi nešto sasvim novo i drugačije u odnosu na sve druge programe a to je književno-jezička radionica "Slovolovci" koja će na jednostavan i zanimljiv način deci približiti pisanu reč.
Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"

Shvativši da je deci sve teže da razumeju pročitano, i da zapravo sve manji broj dece ima dovoljno koncentracije za čitanje dužih tekstova, Isidora Ana Stambolić odlučila je da pokrene radionicu u okviru koje će deći približiti pisanu reč i pokazati da knjiga nije bauk.

- Ovaj program osmišljen je tako da deci omogući da pristupe književnim delima, da uživaju u bajkama, pričama, pesmicama ali i da na zanimljiv način ulaze u svet pisane reči, da na lak način upoznaju slova i čitanje, uz pomoć pesmica, govornih igrica i da na taj način mi zapravo deci  približimo knjigu pre škole. Da im knjiga bude nešto što je deo zabave i razonode, a ne nešto što će im biti samo obaveza u prvom razredu. Oni svakako preživljavaju određeni stres kada krenu u prvi razred, ali zato su "Slovolovci" tu, da deci predškolskog uzrasta predstave svet knjige, što će im svakako olakšati prilagođavanje u školi, ne samo što se srpskog tiče, već i svih predmeta - sve što se uči mora da se čita - objašnjava ona. 

Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"Školica će imati dva modula, i dok je prvi modul namenjen predškolcima ili nešto mlađoj deci, drugi modul namenjen je mlađim osnovcima, od 1. do 4. razreda. Ovaj modul treba da nauči decu da čitaju sa razumevanjem.

- Dobijam često tu povratnu informaciju da deca čitaju sa razumevanjem, ali rezultati male mature pokazuju da je najveći problem upravo čitanje i razumevanje pročitanog teksta, i pitanja na koja treba da odgovore na osnovu pročitanog teksta. To znači da čitaju automatski, da nemaju dovoljan nivo koncentracije i da ne razumeju pročitano. Akcenat će na ovom modulu biti na razumevanju, koncentraciji, shvatanju suštine, izvlačenju pouka i onog što je bitno. Cilj je da knjiga ne bude kazna, da se ne čita što mora, već zato što se voli i uživa.

Još jedan aspekt sa koga se u ovoj školici sagledava književnost i čitanje jeste sve prisutniji digitalni svet, odnosno uključivanje digitalnog sveta u svet knjige. 

 - Deca danas ne znaju kako da čitaju na internetu, i šta da čitaju. To ih treba naučiti, tako da oni sutra posećuju određene sajtove koje vole i da čitaju ono što vole i na telefonu. Zato smo mi tu, da im pomognemo da razvijaju svoj čitalački ukus, ali i da ih naučimo da one probleme sa kojima se sada sreću deca u sedmom ili osmom razredu, oni reše u uzrastu od prvog do četvrtog razreda.

Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"Osim nove školice srpskog jezika i književnosti, iz ovog Edukativnog centra najavljuju još jedan projekat namenjen predškolcima. 

-  Planirali smo da od marta pokrenemo radionicu za razvoj veština - "Kockica". Ideja je da iza eukativnih i didaktičkih igračaka "Kockica" stanemo sa svojim obrazovnim programom, koji će najmlađima poslužiti za razvijanje radnih navika ali i za intelektualne veštine. Sem toga, u januaru smo pokrenuli i "Da Vinčijevim tragovima" - udruženje koje za cilj ima da šire građanstvo uključi u naše aktivnosti i da popularizujemo intelektualne aktivnosti u svim krugovima – kaže Žombor Roža, pozivajući sve roditelje da svojoj deci obezbede edukacije koje će ih najbolji način pripremiti kako život tako i za posao.

Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"Osim školice srpskog jezika i književnosti, u Edukativnom centru "Th!nk" možete pronaći brojne druge radionice - programiranje u okviru "Logiscool" škole, zatim engleski i nemački u okviru "Eloquence" škole, kurs šaha ili brzu priremu za malu maturu iz matematike ("LevelUp"), dok za razvoj kreativnosti i veština u okviru "Flying colours" škole postoje radionice slikanja i vajanja kao i edukativne radionice za razvoj veština u okviru novog programa "Kockica", nastalog u partnerstvu sa radionicom edukativnih igračaka "Kockica".

Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"U toku su konkursi za upis na sve programe Edukativnog centra, a za nove polaznike otvoreni su do 12. februara. Za više informacija možete posetiti njihovu fejsbuk stranicu, pozovite broj telefona 069/625-546, 069/625-545 ili pišite na mejl adresu think.edu.hub.subotica@gmail.com 

Novi program u "Th!nku" namenjen predškolcima i mlađim osnovcima - "Slovolovci"

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 meseci i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 2801
Povezane teme

žombor roža

th!nk

slovolovci

isidora ana stambolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.