Komentara: 4
Pregleda: 3270

Monodrama Anđelke Prpić "Šta me snađe" u četvrtak na Letnjoj pozornici

23.08.2021. u 12:20h
Sponzorisani sadržaj
Predstava "Šta me snađe", u kojoj glavnu ulogu tumači jedna od naših najpopularnijih glumica, Anđelka Prpić, igraće se u četvrtak, 26. avgusta, od 20 časova na Letnjoj pozornici na Paliću. Ulaznice za ovu monodramu mogu se kupiti u vinotekama Vinarije "Zvonko Bogdan" i svim prodajnim mestima "Tickets"-a.
Monodrama Anđelke Prpić "Šta me snađe" u četvrtak na Letnjoj pozornici

Dramski tekst za ovu interaktivnu savremenu komediju, u kojoj se popularna glumica Anđelka Prpić pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca i scenarista Nebojša Romčević, a režija je poverena proslavljenom glumcu, muzičaru i reditelju Branku Đuriću Đuri.

Ova životna komedija je pobrala nepodeljene simpatije u više od 190 izvođenja protekle dve godine u rasprodatim salama Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Jagodini, Valjevu, Beču, Frankfurtu, Torontu, Zagrebu, Sarajevu, Rijeci, Osijeku, Tuzli, Cirihu, Požarevcu, kao i mnogim drugim gradovima Srbije, regiona i Evrope.

U predstavi šarmantna Anđelka tumači lik Jovanke Joke Jakovljević, bankarke stare 32 godine, koja pokušava da izgradi karijeru onim što ima, ponajmanje pameću i znanjem, u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno, našla se pred dilemom - čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Kako takvu dilemu ne može da razreši sama, čitava vojska likova joj pristiže u pomoć, stvarajući još veću konfuziju u njenoj "praznoj" glavi, dok direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu. Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna.

Volim kada se pred mene stavljaju teži zahtevi, koji imaju prvenstveno zadatak da budu pitki i da okupljaju široku publiku. Kroz monodramu "Šta me snađe" susrela sam se sa temom sa kojom se, sigurna sam, susreću mnoge žene, a to je pitanje morala. Šta je uopšte moral, u kojoj meri ga treba slepo slediti? Da li je vredno pobeći od sopstvenih ubeđenja? Imamo li svoja ubeđenja ili smo zavisni od okoline i sredine i svega što nam se nameće? Žargonski rečeno, dati il' ne dati? A šta je na tasu ponekad i "stočne" vage, otkriću vam na sceni. Uzbuđuje me kada treba da oživim likove i teme u kojima se svi pronalaze. Zadatak mi nije lak, a to je da se uglavnom žene, ali i muškarci poistovete sa mojim problemom na sceni - rekla je Anđelka Prpić.

Po rečima Nebojše Romčevića, dramskog pisca, Anđelka je glumica koja može da iznese mnoštvo likova na sceni, te da je njegov posao bio samo da sve te likove dovede u krizu i da se smeje zapisujući ono što se dešava.

- Kada pišete za određenu glumicu, razmišljate kao krojač: šta će najlepše da joj stoji, šta će da istakne struk, otkrije obline, boju očiju, da može da se nosi po raznim vremenskim prilikama, da je nije sramota ni u jednom društvu. Morate da razmislite o klijentu, kakva je osoba, kakav temperament, kakva su joj životna ubeđenja, ideološka opredeljenja. U njenoj se glavi neprekidno svađa, miri, ljubi i kudi čitava jedna ulica bučnog italijanskog gradića, tu se jedni bore za reč, drugi traže mir i tišinu, treći krkaju, četvrti se izgladnjuju. Kada šijete dramu po meri ovakve glumice, shvatite da ona može u isti čas da nosi kolekciju za zimu, proleće, leto i jesen, te da će sve dobro da joj stoji - objasnio je Romčević.

Predstava "Šta me snađe" igraće se u četvrtak, 26. avgusta, od 20 časova na Letnjoj pozornici na Paliću, gde je sa velikim uspehom i prepunim tribinama odigrana i prošlog leta. Ulaznice se mogu kupiti u vinotekama Vinarije "Zvonko Bogdan" i svim prodajnim mestima "Tickets"-a.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 9 meseci i 3 dana
Komentara: 4
Pregleda: 3270
Povezane teme
letnja pozornica predstava predstava na letnjoj pozornici
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.