Komentara: 1
Pregleda: 3096

Kompanija "ICBtech" dodelila stipendije studentima Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka

19.06.2021. u 10:00h
Sponzorisani sadržaj
Jovana Šuković, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Subotici, i Nora Stanić, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ovog leta učestvuju u programu pod nazivom "ICBTech Summer Internship 2021", IT kompanije "ICBTech" iz Subotice.
Kompanija "ICBtech" dodelila stipendije studentima Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka

"ICBTech" je među prvim subotičkim IT kompanijama pokrenula programe stipendiranja za studente Visoke tehničke škole strukovnih studija, a sada je taj program proširila i na studente Ekonomskog fakulteta, kao i na studente poreklom iz Subotice koji studiraju u drugim gradovima, pre svega Novom Sadu i Segedinu. Program letnje prakse podrazumeva stažiranje uz stipendiju, čime se talentovanim studentima omogućava da kroz praktičan rad steknu napredna znanja iz odabrabnih oblasti razvoja digitalnih rešenja za poslovanje i razvijaju svoje stručne veštine, kao i timski rad, komunikaciju i spremnost za rešavanje problema.

- Svrha programa letnjeg stažiranja u kompaniji "ICBTech" je da studenti razviju veštine koje poslodavci vrednuju, kako stručne, tako i lične, te da se upoznaju sa okruženjem i atmosferom u jednoj IT kompaniji, kao i sa očekivanjima u pogledu učinka koji treba da ostvare na ovakvom radnom mestu. Kroz naš program letnje prakse je u poslednje tri godine prošlo desetak talentovanih studenata, od kojih se većina i zaposlila kod nas nakon završetka studija. Posebno bih istakao da su studenti koji su otišli da studiraju u druge gradove, naročito u Novi Sad i Segedin, prepoznali da je Subotica počela da se izdvaja kao regionalni IT centar, te je poraslo i njihovo interesovanje za letnjim praksama i stažiranjem u svom rodnom gradu, kao i interesovanje za mogućnošću zaposlenja nakon završenih studija. Tome je doprinelo i nedavno pokretanje inicijative "IT Subotica 2030", čija smo i mi članica - objasnio je Aleksandar Pejić, direktor kompanije "ICBTech".

Prvi ovogodišnji učesnici programa, kao i dobitnici stipendije su Jovana Šuković i Nora Stanić, studentkinje Ekonomskog fakulteta iz Subotice, kao i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Dobitnice stipendije će imati mogućnost unapređivanja svojih znanja iz oblasti digitalnog marketinga i upravljanja kvalitetom.

- Kao student smera Poslovna informatika, Ekonomskog fakulteta u Subotici, tokom studija sam stekla osnovna znanja iz oblasti digitalnog marketinga. Program prakse organizovan od strane fakulteta u saradnji sa "ICBTech" kompanijom, omogućio mi je da unapredim svoja znanja - kazala je Jovana Šuković, ističući da je usavršavanje znanja, kroz praktičan rad, izuzetno važno za početak razvoja karijere i dalje napredovanje u poslovnom svetu. - Hvala kompaniji "ICBTech" što mi je omogućila da učestvujem u programu letnje prakse i postanem deo njihovog tima.

- Drago mi je što imam priliku da usavršim svoje znanje u jednoj ovakvoj firmi kao što je "ICBTech". Ova praksa je odlična prilika da teorijsko znanje koje sam stekla tokom četiri godine na Fakultetu tehničkih nauka primenim u jednom kompleksnom sistemu i na taj način shvatim kako jedan sistem funkcioniše. Veoma sam zahvalna na pruženoj prilici i radujem se daljoj saradnji - nadovezala se Nora Stanić.

Potpisivanju ugovora sa studentkinjama prisustvovali su Aleksandar Pejić, direktor kompanije "ICBTech", dr Predrag Matković i dr Mirjana Marić sa Departmana za poslovnu informatiku i kvantitativne metode Ekonomskog fakulteta u Subotici.

U okviru letnje studentske prakse, koju organizuje Ekonomski fakultet u saradnji sa IT kompanijama, studentkinja usmerenja Poslovne informatike, Jovana Šuković, obavila je istu u kompaniji "ICBTech". Pokazavši dovoljno znanja i veština iz oblasti digitalnog marketinga koje je stekla na fakultetu, postala je stipendista "ICBTech" kompanije. Uspeh Jovane Šuković ujedno smatram i uspehom fakulteta koji joj je omogućio adekvatna znanja, a i priliku da ista pokaže u kompaniji - izjavila je dr Mirjana Marić.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 3096
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica stipendije stipendiranje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.