Komentara: 0
Pregleda: 2047

Dani otvorenih vrata u školi programiranja za decu "Logiscool"

03.09.2021. u 13:09h
Sponzorisani sadržaj
Međunarodna škola programiranja za decu "Logiscool" (Korzo 6) organizuje Dane otvorenih vrata od 6. do 25. septembra, u prepodnevnim i poslepodnevnim terminima. Potpuno besplatno, zainteresovani roditelji imaće priliku da saznaju više o jedinstvenoj metodi rada škole, dok će deca moći da iskuse zanimljiv svet programiranja i kreiranja video igrica.
Dani otvorenih vrata u školi programiranja za decu "Logiscool"

Jedinstven i savremeni edukativni program, efikasno razvijanje intelektualnih veština, potpuni doživljaj uspeha, inspirativno okruženje, mladi i entuzijastični predavači, kreativno učenje u malim grupama, gde je svakom polazniku obezbeđen laptop, i na kraju kursa sertifikat, to je ono što vam nudi subotička škola programiranja "Logiscool", koja je namenjena deci uzrasta od 7 do 18 godina.

- Logiscool je mesto gde učenje postaje pravi doživljaj za decu. Uz puno ideja u kreativnoj atmosferi naši polaznici prilikom svakog susreta izrađuju digitalne projekte u vidu video igrica. To je tema koja najviše interesuje decu današnjice. To je taj emotivni most koji motivisano vodi decu ka putu novih i korisnih saznanja. Čas u Logiscoolu karakterišu četiri faze: kako stići od ideje, do grafičkog projektovanja, zatim do izrade projekta programskim jezikom i na kraju testiranja gotove igrice. Deca prilikom izrade projekata razvijaju intelektualne veštine, poput sposobnosti efikasnog rešavanja problema, vizuelnu komunikaciju, algoritamsko razmišljanje, kreativnost, organizovanost, samopouzdanje. Uče nove tehnologije, važne termine iz oblasti informatike, matematike i drugih vidova nauka. Decu učimo da se ideje zaista mogu ostvariti, samo treba naći rešenje, steći potrebna saznanja i koristiti najbolje alate. Naši učenici su zaista spremni da isprate dinamično razviljanje sveta - kaže Žombor Roža, direktor škole "Logiscool Srbija”.

Osim programiranja, deca mogu da odaberu i video produkciju, odnosno da nauče kako se prave savremeni video zapisi, filmovi, reklame i kako se koriste najmoćniji efekti. U ponudi je i Kodu programiranje, pomoću kojeg i najmlađa deca mogu da nauče kako se kreiraju video igre i da naprave prvi korak ka digitalnoj pismenosti. Novo u ponudi je "Digital Discovery", program koji je posebno osmišljen kako bi pružio razigran oslonac deci u digitalnom procesu učenja.

- U današnje vreme je u bilo kojoj profesiji ili oblasti od suštinskog značaja da zaposleni imaju određeni nivo računarskog znanja ili kvalitetne intelektualne veštine, ali važno je istaći da roditelji neće pogrešti ako svoju decu usmere ka programiranju. Danas je u Srbiji jedan od najjačih ekonomskih faktora baš IT sektor. Siguran sam da svaki roditelj želi svom detetu jednoga dana jednu lepu profesiju sa sigurnom zaradom, a već dobar deo potrebnog saznanja i kao deca mogu savladati – ističe Roža.

Besplatni Dani otvorenih vrata održaće se od ponedeljka, 6. septembra, a svoje prisustvo možete prijaviti putem ovog linka. Prijava ne zahteva nikakvo prethodno predznanje, posebne matematičke ili IT veštine, a više informacija možete dobiti na Logiscool Fejsbuk stranici ili telefonskim pozivom broja 069/625-453.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2047
Povezane teme
škola programiranja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.