Komentara: 3
Pregleda: 2732

Dani otvorenih vrata u "Logiscool-u" od 27. januara do 11. februara

26.01.2023. u 16:45h
Sponzorisani sadržaj
Međunarodna škola programiranja "Logiscool" organizuje na srpskom i mađarskom jeziku besplatne Dane otvorenih vrata od 27. januara do 11. februara. Prilikom ovog događaja zainteresovana deca imaće mogućnost da kreiraju svoju prvu video igricu, i da zavire u uzbudljiv svet digitalne budućnosti.
Dani otvorenih vrata u "Logiscool-u" od 27. januara do 11. februara

Škola programiranja "Logiscool" namenjena je deci uzrasta od 7 do 18 godina. Nudi savremeni i međunarodno priznat edukativni program. Logiscool u 2022. godini primio je brojne međunarodne nagrade, među kojima se može istaći, priznanje „Digital Education Awards - Najbolji digitalni kurs godine 2022”, ili „EFF Award - Najbolji međunarodni brend”. Ovaj obrazovni program efikasno priprema decu za izazove digitalne budućnosti. Učenje se odvija u inspirativnom okruženju, u malim grupama. Predavači su mladi i entuzijastični studenti i stručnjaci za programiranje. Škola obezbeđuje laptop za svakog polaznika, u svrhu podučavanja koristi jedinstvenu platformu „Scoolcode”, preko svoje društvene mreže „MyLogiscool” uključuje decu u veliku međunarodnu zajednicu sa mogućnostima saradnje, gde ih čekaju, savremeni, zabavni i edukativni sadržaji, a na kraju kursa, uspešnim učenicima dodeljuje međunarodni sertifikat.

Deca koristeći "Scoolcode" na veoma jednostavan način prelaze sa vizuelnog kodiranja na programske jezike zasnovane na tekstu, kao što su "Java Script", "Python" ili "C#". Dok srednjoškolci mogu da programiraju u "Unity" platformi, koja predstavlja mogućnost profesionalne izrade video igrica u 2D ili 3D. Od ove godine deca mogu da se upišu i na kurs Veštačke inteligencije.

- Veštačka inteligencija je sve prisutniji faktor u svakodnevnom životu, koji će veoma brzo u korenima promeniti sve aktivnosti čoveka. Logiscool izuzetnom dinamikom prati naučna dešavanja u svetu i u skladu tog rapidnog razvijanja formira svoj obrazovni program, da svi polaznici zaista dobiju savremena saznanja i da drže korak sa napredovanjem tehnologija. Način na koji podučavamo decu je u potpunosti gamifikovan, odnosno bazira se na zabavi i izradi video igrica ili zanimljivih digitalnih sadržaja. "Logiscool" obraća pažnju na sve ključne detalje u procesu učenja tokom kojeg se grade celoživotne veštine i omogućava napredak u budućnosti - ističe Žombor Roža, direktor škole "Logiscool Subotica" - Najvažnija veština koju deca moraju da poseduju u budućnosti je digitalna pismenost. Izuzetno je važno da danas deca uče programiranje i steknu samopouzdanje u digitalnom prostoru, pošto je to osnova sigurne budućnosti svakog deteta, i da bi zaista postali pobednici budućih profesija i društva u kojem će živeti kada odrastu.

Škola programiranja za decu "Logiscool" nalazi se na adresi Korzo 6, gde će se i održavati besplatni Dani otvorenih vrata. Zainteresovani se mogu prijaviti na događaj koji se organizuje na srpskom i mađarskom jeziku ili pozivom na broj telefona 069/625-453.

Više informacija možete pronaći na njihovoj Fejsbuk stranici ili sajtu.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2732
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.