Komentara: 1
Pregleda: 2642

Besplatna predavanja na temu izrade biznis plana, primene naprednih finansijskih tehnika i pronalaženja izvora finansiranja

14.05.2024. u 13:35h
Sponzorisani sadržaj
Regionalni inovacioni startup centar Ekonomskog fakulteta u Subotici obaveštava javnost da je u toku prijava za još jedan blok besplatnih predavanja na temu izrada biznis planova, pronalaženja izvora finansiranja i načini i uslovi korišćenja sredstava.
Besplatna predavanja na temu izrade biznis plana, primene naprednih finansijskih tehnika i pronalaženja izvora finansiranja

Predavanja će, u tri segmenta, održati Sandra i Dario Balažević, višestruko licencirani treneri od strane Privredne Komore Srbije za Program podrške početnicima u poslovanju koji osim iskustva sa različitim projektima imaju i iskustvo u praktičnom radu.

Iskoristite mogućnost za vaš lični rast i razvoj na ovom polju i praktične vežbe i primere koji će se sprovoditi tokom predavanja. Prijavite se na linku - kurs.risc-efsu.rs.

U prvom bloku tema će biti osnove biznis plana.

Kvalitativni deo biznis plana - Uvod u strukturu i elemente biznis plana, uključujući kvalitativne i kvantitativne aspekte, zatim značaj biznis plana za nove i postojeće preduzeća, sa fokusom na interne i eksterne potrebe, kao i strategijski alati za planiranje: PESTEL i SWOT analize.

Postavljanje strategije preduzeća - Razvoj poslovne strategije i njena integracija u biznis plan i definisanje vrednosti za potrošače i razlikovanje na tržištu.

Kvantitativni (finansijski) deo biznis plana - detaljan pregled finansijskih izveštaja: bilans stanja, bilans uspeha i cash flow, kao i smernice za upravljanje finansijama i finansiranje osnovnih i obrtnih sredstava.

U drugom bloku imaćete prlilike da se upoznate sa naprednim finansijskim tehnikama.

Početni Bilans stanja i Bilans uspeha - Izrada početnog bilansa stanja i uspeha, a potom povezivanje kvalitativnih pretpostavki sa kvantitativnim izveštajima.

Cash Flow i projekcije - Analiza uticaja bilansnih promena na cash flow i izrada višegodišnjih finansijskih projekcija.

Racio analiza - Korišćenje racio pokazatelja za analizu stabilnosti i finansijskih potreba preduzeća.

Blok 3 - Izvori finansiranja i i načini i uslovi njihovog korišćenja

Pregled izvora finansiranja - Analiza dostupnih finansijskih izvora za nove i postojeće firme, potom smernice za određivanje nivoa zaduženosti i prilagođavanje biznis plana.

Kreditni proces i apliciranje za kredite - Detalji o vrstama kredita, uslovima i kriterijumima za odobrenje a zatim i kako efikasno komunicirati sa kreditnim službenicima.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 1 nedelju i 4 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2642
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.