Komentara: 0
Pregleda: 112

Film: Nas dve

29. oktobar 2020. u 17:30 časova
Bioskop "Abazija" Više detalja

ORIGINALNI NAZIV: DEUX

 • GODINA: 2019
 • ŽANR: drama
 • ZEMLJA: Francuska, Luksemburg, Belgija
 • TRAJANJE: 95 minuta
 • REŽIJA: Filippo Meneghetti
 • ULOGE:: Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker, Muriel Benazeraf, Jérôme Varanfrain

 

FILIPO MENEGETI / FILIPPO MENEGHETTI

Filipo Menegeti (1980) je italijanaski reditelj koji živi u Parizu. Studirao je filmsku režiju i antropologiju na Univerzitetu Sapienca u Rimu. Snimio je kratke filmove Undici (2011) i L’intruso (2012), koji su prikazivani i nagrađivani na desetinama filmskih festivala u Italiji i inostranstvu. U 2017. godini režirao je kratki film La bête, koji je bio u zvaničnoj selekciji Filmskog festivala SXSW 2019. Film Nas dve je njegov prvi igrani film.

Radnja filma: Penzionerke Nina i Madlen tajno se vole već decenijama. Za sve druge, uključujući i Madleninu porodicu, one su samo susetke koje žive na poslednjem spratu zgrade. Dve žene se posećuju, uživajući u svakodnevnom zajedničkom životu, sve do dana kada jedan neočekivan događaj ne navede Madleninu kćerku da postepeno otkrije istinu o njima.

youtube.com/watch?v=oJ1PPEe6DBw

***

Bioskop Abazija ima najsavremeniji sistem ventilacije i potpune rekuperacije vazduha u bioskopskoj sali za vreme projekcija filmova. Tokom jednog sata celokupna zapremina vazduha u sali se potpuno izmeni dva puta. Vazduh iz prostorije koji sadrži različite nečistoće, aerosoli, mirise, vlagu i manjak kiseonika izbacuje se napolje, a čist spoljnji vazduh ulazi u salu. I tako 3 puta tokom jedne projekcije filma prosečne dužine od 90 minuta.⁣⁣

Ovakvim načinom ventilacije bioskop Abazija je mnogo bezbednije mesto od tržnih centara ili drugih prostorija i sala koje imaju zatvoren sistem ventilacije.

Film: Nas dve
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.