Komentara: 0
Pregleda: 104

Film: Optužujem

27. septembar 2020. u 14:30 časova
Bioskop "Abazija" Više detalja

Optužujem

An officer and a spy

Žanr: Drama, istorijski, triler

Režija: Roman Polanski

Scenario: Robert Harris

Uloge: Jean Dujardin,Emmanuelle Seigner, Louis Garrel, Mathieu Amalric, Damien Bonnard

Godine 1895. mladi francuski oficir jevrejskog porekla Alfred Drajfuz ražalovan je zbog sumnje da je nemački špijun i potom osuđen na doživotno zatočeništvo na Đavoljem ostrvu. Među svedocima njegovog poniženja našao se i major Žorž Pikar promovisan u načelnika kontraobaveštajne službe koja je pratila Drajfuza. Međutim, kada Pikar otkrije da se tajne i dalje odaju Nemcima on upada u opasnu mrežu prevara i korupcije koje postaju pretnja, ne samo njegovoj časti nego i njegovom životu.
 

Bioskop Abazija ima najsavremeniji sistem ventilacije i potpune rekuperacije vazduha u bioskopskoj sali za vreme projekcija filmova. Tokom jednog sata celokupna zapremina vazduha u sali se potpuno izmeni dva puta. Vazduh iz prostorije koji sadrži različite nečistoće, aerosoli, mirise, vlagu i manjak kiseonika izbacuje se napolje, a čist spoljnji vazduh ulazi u salu. I tako 3 puta tokom jedne projekcije filma prosečne dužine od 90 minuta.⁣⁣

Ovakvim načinom ventilacije bioskop Abazija je mnogo bezbednije mesto od tržnih centara ili drugih prostorija i sala koje imaju zatvoren sistem ventilacije.

Film: Optužujem
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.