Komentara: 0
Pregleda: 402

Film: Težina lanaca 3 - Subotička premijera

15. februar 2020. u 21:30 časova
Bioskop Eurocinema Više detalja

PRODAJA KARATA PO CENI OD 400 DINARA
U SUVENIRNICI "GIFT END SUVENIRS"
KORZO 9, OD 9 DO 21 SAT
(NEDELJOM OD 9 DO 14 ČASOVA)

Treći deo dokumentarnog serijala subotičkog režisera Borisa Malagurskog objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom i gađanja postrojenja na mapama hazarda, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

U nastavku, film se bavi i temama genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, kao i uništavanja naših prirodnih resursa kroz izgradnju mini-hidrocentrala. Dokumentarac na kraju razotkriva truli sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče boraca za bolje društvo, kako u Srbiji, tako i u Čileu i Kubi, sa ciljem da se svi građani pokrenu i preduzmu nešto konkretno kako bi živeli u zdravijoj i pravednijoj Srbiji.

U filmu se pojavljuju i protagonisti subotičkog političkog života.

Film: Težina lanaca 3 - Subotička premijera
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.