Dokumentarni film "Težina lanaca 3" Borisa Malagurskog

Film "Težina lanaca 3" izazvao je veliku buru svetske javnosti, u Njujorku su Albanci organizovali i protest protiv mene i našeg filma, te su pokušali nasilno da spreče premijeru, ali je brzom intervencijom njujorške policije (NYPD) sprečen haos, jedan albanski ekstremista je uhapšen i premijera, koju sam posvetio NYPD-u, uspešno je održana. To samo dokazuje da kad se mudro i požrtvovano borimo za istinu i pravdu, pobeda ne može da izostane!

Dokumentarac se bavi temama NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, ekološkom katastrofom i trulim sistemom koji pokušava da spreči porobljene građane Srbije da se pobune protiv kolonijalnih lanaca i izbore za slobodu, ali nudi i pozitivne priče o ljudima koji su se suprotstavili sistemu i pobedili. Film je inspirisao publiku širom SAD, Kanade, Nemačke, Austrije, Francuske, Švajcarske, Luksemburga i Slovenije, a konačno stiže u našu zemlju!

Premijera u Srbiji je 2. februara, zatim sledi turneja po Srbiji. U Suboticu dokumentarac stiže 15. februara. Mesto projekcije biće objavljeno naknadno.

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.