Komentara: 1
Pregleda: 451

Četvrtak studentskog filma

09. mart 2023. u 19:00 časova
UG "Klara i Rosa" Više detalja

Drugog četvrtka u mesecu, 9. marta 2023. godine, od 19 časova, u prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15) prikazujemo izbor studentskih filmova sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, Crna Gora. Fakultet dramskih umjetnosti predstaviće Sead Šabotić, reditelj, scenarista i saradnik u nastavi.

Ulaz je slobodan.

 


 

Andrija Mugoša : "Ječam žela" , 18 minuta, film ima engleski prevod

Ječam žela je priča o jednom danu u životu Jakova, porodičnog čoveka koji odluči da krsti svoju ćerku. Na dan krštenja dolazi Petar, budući kum, njegov najbolji prijatelj, donoseći tajnu o Jakovljevom životu prije “svih ispravnih odluka”. Vođen društvom, sistemom i ženom, on odlučuje da spas pronađe u crkvi.

Nikola Vučinić : "Velika dostignuća", 21 minut

Radnja filma je smeštena u malom mestu, u kojem, tokom otvaranja zabavnog parka, gradonačelnik biva zamenjen psihičkim bolesnikom koji će jednako uspešno odgovoriti zadacima koje jedan javni funkcioner obavlja.

Matija Jovanović : "U koliko krećemo sjutra", 13 minuta

Jedan mladi par, u jednom malom monotonom gradu, nepromišljenim postupcima pokušava da osveži svoj, naizgled, monoton odnos, u toku čega im se na brutalan i otrežnjujući način razbijaju sve iluzije.

David Todorović : "Sve u svoje vrijeme", 19 minuta

Nakon više godina provedenih u inostranstvu, Pavle se vraća nazad u svoj rodni kraj u potrazi za iskupljenjem i novim početkom.

Dušan Vojinović : "Pismo ili glava", 14 minuta

Lara (22) i Nemanja (23) su dvoje mladih radnika u malom gradskom marketu. Jedne večeri, njihov šef, Stefan (24) ih poziva u svoju kancelariju. Stefan im saopštava da zbog epidemije i kolapsa u ekonomskom sistemu jedno od njih mora ostati bez posla. Da bi stvar bila još teža, Lara i Nemanja su primorani da se između sebe dogovore ko će od njih dvoje ostati, a ko otići sa posla. Pred njima je teška odluka i noć koja će im promeniti život.

Ilija Zeković: "Štetočine", 11 minuta

Dok Filip pokušava da osmisli savršeni uvod za sutrašnju odbranu diplomskog, Relja i Žana se u susednoj sobi provode uz histerični turbo folk i alkohol. Dekoncentrisan, Filip izlazi kako bi ih umirio ali biva uvučen u njihovu žurku. Niz provokacija od strane Relje i nepromišljeni Žanini postupci, Filipa izbacuju iz takta. Žurka se otima kontroli i iz njih izvlači ono najmračnije.

Četvrtak studentskog filma
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.