Komentara: 0
Pregleda: 266

Prvih 20 godina: Rekvijem za gospođu J

03. decembar 2019. 18:00 časova
Bioskop "Abazija" Više detalja

U okviru ciklusa PRVIH 20 GODINA prikazujemo film Bojana Vuletića REKVIJEM ZA GOSPOĐU J koji je premijerno prikazan na festivalu u Berlinu 2017. godine u okviru programa Panorama. Film je nominovan u kategoriji za najbolji film Evropske filmske akademije i prikazan je na preko 50 festivala širom sveta. Na beogradskom FEST-u 2017. godina nagrađen je Zlatnim pobednikom za najbolji film, najbolju glavnu ulogu, najbolji scenario i najbolju režiju. Nakon projekcije, publika će imati priliku da razgovara sa rediteljem Bojanom Vuletićem.

Program PRVIH 20 GODINA je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a organizator je agencija No Wave Films u saradnji sa bioskopom Abazija. Ulaz na projekciju je slobodan.

REKVIJEM ZA GOSPOĐU J - Bojan Vuletić (2017)
Scenario: Bojan Vuletić
Uloge: Mirjana Karanović, Danica Nedeljković, Jovana Gavrilović, Mira Banjac, Žika Todorović
Producent: Nenad Dukić
Direktor fotografije: Jelena Stanković
Montaža: Vladimir Pavlovski

Berlinale 2017 / Panorama
FEST 2017 - Nagrada "Beogradski pobednik" za najbolji film
Karlovy Vary 2017 / Another View
Sofija 2017 - FIPRESCI nagrada za najbolji film
Wiesbaden 2017 - Nagrada "Zlatni ljiljan" za najbolji film
Evropska Filmska Akademija - Nominacija za najbolji evropski film 2017
Solun 2017 i preko 20 festivala širom sveta

„Rekvijem za gospođu J.” govori o skromnoj sredovečnoj ženi i bivšoj administrativnoj službenici koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije. Iako je to za 5 dana, Gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 20 godina. U Zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Prvih 20 godina: Rekvijem za gospođu J
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.