Komentara: 0
Pregleda: 139

Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: Čudo u Milanu

03. decembar 2019. 19:30 časova
Omladinski klub "Skladište" Više detalja

Dvadeset šesti susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma održaće se u utorak, 3. decembra 2019. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“, sa početkom u 19.30. Ulaz je slobodan. Klub je otvoren za nove članove.

Na početku druženja prikazaće se film “Čudo u Milanu” Vitoria de Sike iz 1951. godine, koji je nastao pod uticajem Čarlija Čaplina i Renea Klera.
Ovaj film je svojom pričom (Starica u polju kupusa pronalazi mušku bebu, prisvaja je i odgaja. Nakon što starica umre, dečak Toto odlazi u sirotište.
Kao srećan mladić on ga napušta i kreće u potragu za poslom u posleratnom Milanu. Uskoro se priključuje beskućnicima i podstiče ih da izgrade daščare, malo naselje, na poljani. Tu otkrivaju naftu, ukazuje mu se starica, njegova negovateljica…), fotografijom, glumom i drugim, oduševio i publiku i kritiku.
Glavne uloge igraju: Frančesko Golizano, Ema Gramatika, Paolo Stopa…
Film „Čudo u Milanu”, kao i druge filmove Vitoria de Sike, karakterišu humanizam i nastojanje da nauturalističke elemente ujedini sa poetskim elementima, što ga, između ostalog, čini originalnim i velikim filmskim umetnikom.

Posle projekcije članovi Kluba razgovaraće o ovom filmu, posmatrajući ga iz različitih perspektiva. Razgovor sa članovima Kluba vodi Dragan Krstić, profesor filozofije.

Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: Čudo u Milanu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.