Komentara: 2
Pregleda: 7587

Završen 15. Interetno festival

27.08.2016. u 18:31h
Izvor: subotica.rs
Svečanim defileom učesnika, od Hale sportova do grada Etnopolisa na Trgu republike, završnom ceremonijom, u okviru koje su pred subotičkom publikom još jednom nastupile folklorne, muzičke i plesne grupe iz Kostarike, Argentine, Urugvaja, Severnog Kipra, Mađarske, Rusije i Srbije, i višeminutnim vatrometom, spuštena je zavesa na 15. Interetno festival koji se u našem gradu održavao od 22. do 26. avgusta.
Završen 15. Interetno festival

Subotica je ove nedelje bila mesto susretanja i prožimanja različitih tradicija, kultura i običaja, mesto druženja mladih ljudi iz celog sveta, rekao je, obraćajući se prisutnima na ceremoniji svečanog zatvaranja Interetno festivala, predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford.

Subotica je, dodao je, bila i mesto u kome su u Etnopolisu, festivalskom gradu postavljenom na trgovima ispred Gradske kuće –  gde se prepliću staro i novo, tradicionalno i moderno – vrhunski majstori starih zanata predstavili narodne rukotvorine, deo kulturne baštine našeg grada i ovog podneblja.

- Drago mi je što je naš grad ovih dana bio u znaku raskošnih nošnji, muzike, pesme, igre i mladosti, što su učesnici ove tradicionalne međunarodne manifestacije folklornog stvaralaštva bili u prilici da se susretnu i sklope nova prijateljstva, upoznajući se sa specifičnostima multietničke Subotice – grada u kome se različitost doživljava kao prednost i gde se to bogatstvo različitosti čuva i neguje – istakao je Tivadar Bunford.

Uz konstataciju da je Subotica ne samo u regionu, već i širom Evrope i sveta, prepoznatljiva po svom gostoprimstvu, zajedništvu, međusobnom uvažavanju i toleranciji, on je izrazio zadovoljstvo što je Interetno festival predstavljen i van našeg grada, što su deo festivalske atmosfere osetili i građani Kiškunhalaša i Sente, u okviru Interetno dana na kojima su nastupili folklorni ansambli.

- Poštovani učesnici Interetno festivala, verujem da ste se ispod tornja Gradske kuće, simbola Subotice, osećali radosno i ugodno, kao i da ćete poneti najlepše uspomene na ovo druženje. U nadi da ćemo se videti i sledeće godine, na 16. smotri kultura sveta, u ime lokalne samouprave i svoje ime želim vam srećan put i svako dobro – naglasio je Tivadar Bunford.

Organizatori Interetno festivala bili su Mađarski kulturni centar „Nepker“ i grad Subotica.

Izvor: subotica.rs
Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala Svečano otvaranje XV Interetno festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7587
Povezane teme

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.